Η Hofele καλύπτει την απουσία μιας Mercedes Maybach GLE


Ακόμα μια υπερπολυτελή έκδοση ενός SUV της Mercedes από τη γερμανική εταιρεία βελτιώσεων που δείχνει να καθιερώνεται όλο και πιο πολύ.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/6/2020

H γερμανική εταιρεία βελτιώσεων Hofele λειτουργεί στα κόκκινα το τελευταία καιρό, μιας και από ότι φαίνεται έχει βρει μια φιλοσοφία προσέγγισης, αυτής των υπερπολυτελών εκδοχών και προσπαθεί να την υποστηρίξει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η τελευταία της δημιουργία λοιπόν είναι η HGLΕ, που από τη στιγμή που δεν υπάρχει μια έκδοση Maybach του μεγάλου SUV της Mercedes καλύπτει αυτό το κενό. Και αυτόματα αποκτά λόγο ύπαρξης.

Η Hofele GLE λοιπόν ξεχωρίζει από την καινούργια μάσκα της με το σήμα της εταιρείας βελτιώσεων αλλά και το πολύ χρώμιο, που συνολικά υπάρχει άφθονο στο αμάξωμα. Από κει και πέρα υπάρχουν χαρακτηριστικά μεγάλες ζάντες που μαζί με τη διχρωμία στο αμάξωμα τη φέρνουν πολύ κοντά στην αισθητική των Maybach.

Το εσωτερικό έχει αναβαθμιστεί σημαντικά με τη χρήση ιδιαίτερα ποιοτικών δερμάτων Nappa και Alcantara, που καλύπτουν πρακτικά όλη την καμπίνα από άκρη σε άκρη. Ιδιαίτερο στοιχείο το ξύλινο δάπεδο με τις αλουμινένιες ρίγες του χώρου αποσκευών.

Το ενδιαφέρον εδώ είναι πως η Hofele δεν συνδυάζει το πολυτελές πακέτο μετατροπής της GLE με τον κορυφαίο κινητήρα, όπως θα συνέβαινε π.χ. με μια ενδεχόμενη έκδοση Maybach. Αντίθετα το συνδυάζεται με όλα τα διαθέσιμα σύνολα, από τη βασική GLE 300d μέχρι την AMG GLE 63 4MATIC.