Η Honda εξετάζει το ενδεχόμενο για ένα νέο πανίσχυρο S2000!


Τίποτα δεν είναι δεδομένο, νέες φήμες όμως θέλουν τα μεγάλα κεφάλια της Honda να προβληματίζονται για το αν αξίζει να ξαναβγάλουν στην παραγωγή ένα τέτοιο μοντέλο, το 2024.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 3/12/2020

Η είδηση αυτή αποκαλύφθηκε στο Forbes από μία πηγή που προφανώς δεν κατονομάζεται. Ως εκ τούτου κρατάμε αρκετές επιφυλάξεις για την εγκυρότητά της. Από την άλλη, βέβαια, δεν ακούγεται τόσο παράλογο η ομάδα marketing της φίρμας να εξετάζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αρχικά γιατί θα έδινε νέα πνοή σε όλους τους fans ανά τον κόσμο και κατόπιν γιατί όσο και αν δεν δείχνει εμπορικά ενδιαφέρουσα η κατηγορία των roadster, τα τελευταία χρόνια έχει συρρικνωθεί σε τέτοιο βαθμό όπου δείχνει ικανή να «ταΐσει» τους λίγους παίκτες που απομένουν.

Για ένα μοντέλο που έχει σταματήσει να παράγεται εδώ και τόσα χρόνια, το S2000 διατηρεί μία παράξενα ισχυρή έλξη στους απανταχού petrolheads. Μία νέα έκφανση αυτού θα περιμέναμε να βασίζεται στις κλασικές αναλογίες της πρώτης γενιάς, ίσως με μέρη από αλουμίνιο και ανθρακονήματα, ώστε να διατηρείται το βάρος σε χαμηλά επίπεδα (το S2000 ζύγιζε λίγο παραπάνω από 1.200 κιλά).

Αναφορικά με τον κινητήρα, δεν πρόκειται να υπάρξει θέμα. Ξεχνάμε φυσικά την ατμόσφαιρα, καθώς δεν θα υπάρξει άλλο τέτοιο διαμάντι σαν το δίλιτρο μοτέρ των 240 PS. Πάντα όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί το σύνολο που εξοπλίζει το Civic Type-R. Ένα σπορ roadster στην περιοχή των 300 ίππων θα μπορούσε να δει στα μάτια προτάσεις όπως τα BMW Z4/ Toyota Supra αλλά και μοντέλα όπως η Porsche Boxster.

Εδώ θα υπενθυμίσουμε τη μάλλον διπλωματική απάντηση του CEO της εταιρίας, Takahiro Hachigo, το 2017, αναφορικά με το ενδεχόμενο παραγωγής ενός τέτοιου μοντέλου. «Σε όλο τον κόσμο - στην Ιαπωνία, τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Κίνα - όλο και περισσότερες φωνές εκφράζουν την επιθυμία να δημιουργήσουμε ένα νέο S2000. Ωστόσο αυτό δεν έχει ωριμάσει ακόμα. Δεν είναι ώρα ακόμη. Χρειαζόμαστε χρόνο για να αποφασίσουμε εάν το S2000 επανεφεύρεται ή όχι. Εάν το τμήμα πωλήσεων το εξετάσει, κοιτάξουν για αυτό και είναι πραγματικά ενθουσιώδεις, ίσως να το δούμε».