Η Hyundai αγοράζει τη Boston Dynamics!


Σε μία κίνηση ματ η Hyundai βάζει στο χέρι την κορυφαία εταιρία ρομποτικής, με στόχο προφανώς να ενισχύσει τα πλάνα της για ειδικά οχήματα, όπως το πρωτότυπο Elevate.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 12/12/2020

Η Boston Dynamics ιδρύθηκε το 1992 από το μηχανικό Marc Raibert. Πρόκειται για μία εταιρία με τις ρίζες της στο ΜΙΤ (το κορυφαίο τεχνολογικό ίδρυμα του πλανήτη) και με στενές σχέσεις με τον αμερικάνικο στρατό και τη DARPA. Η εξειδίκευσή της είναι στην κατασκευή ανδροειδών και άλλων μηχανικών ζώων, όπως μουλάρια και σκύλοι. Προφανώς αυτά βρίσκουν διάφορες εφαρμογές, τόσο σε στρατιωτικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Αυτή ακριβώς η τεχνογνωσία ήταν που ώθησε τη Google να εξαγοράσει την εταιρία το 2013, για να περάσει αργότερα, το 2017, στην ιδιοκτησία του SoftBank Group. Τώρα, στα τέλη του 2020 φαίνεται πως αλλάζει και πάλι χέρια, με τον όμιλο Hyundai να εξαγοράζει ποσοστό 80% της εταιρίας, έναντι 760 εκ ευρώ.

Η κορεατική εταιρία είναι γνωστό ότι έχει μεγαλεπήβολα σχέδια στον τομέα της ρομποτικής. Για την ακρίβεια, μέχρι το 2025 σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα από ένα δις ευρώ στο αντικείμενο, ενώ ήδη έχει εξαγοράσει εταιρίες όπως η 42dot και η Realtime Robotics. Τον περασμένο Οκτώβριο υπενθυμίζουμε ότι ανακοίνωσε τη δημιουργία του New Horizons Studio, το οποίο θα ασχοληθεί με τη δημιουργία ειδικών οχημάτων με ρομποτικούς μηχανισμούς, τα οποία θα μπορούν να βοηθούν κινητικά ΑΜΕΑ, να εξυπηρετούν σε ειδικές εργασίες και να προσεγγίζουν μέρη στα οποία κανένα συμβατικό αυτοκίνητο δεν θα μπορούσε να φτάσει, λόγω αναγλύφου.