Η Hyundai αποκαλύπτει το… lounge SEVEN Concept (Video)


Η σχεδίαση και οι καινοτομίες του SEVEN Concept αποκαλύπτουν το μελλοντικό μεγάλο ηλεκτρικό SUV όχημα της Hyundai που θα ενταχθεί στη σειρά IONIQ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΦΩΤ.: HYUNDAI
  • 18/11/2021

Η Hyundai  αποκάλυψε το SEVEN Concept, το νέο πρωτότυπο μεγάλο ηλεκτρικό SUV στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Los Angeles. Είναι κοινό μυστικό ότι το πρωτότυπο SEVEN Concept είναι ο προάγγελος της έκδοσης παραγωγής του Hyundai Ioniq 7, του αμιγώς ηλεκτρικού μεγάλου SUV των Κορεατών που θα λανσαριστεί το 2024.

Η εξωτερική εμφάνιση του SEVEN Concept είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή και επιβλητική, με τις τεράστιες αναλογίες και τις κάθετες επιφάνειες, αλλά και με την εντυπωσιακή εικόνα των αμέτρητων LED pixel στο εμπρός και πίσω μέρος, σε ρόλο φωτιστικών σωμάτων με πλούσια κινούμενα γραφικά και διακριτές φωτεινές υπογραφές να κάνουν το μοντέλο να ξεχωρίζει.

«Το SEVEN concept καταδεικνύει το δημιουργικό όραμα και την προηγμένη τεχνολογική ανάπτυξη της Hyundai για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης» δήλωσε ο José Muñoz, President και CEO της Hyundai Motor North America. «Ο καινοτόμος εσωτερικός του χώρος, το φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα μετάδοσης κίνησης και οι προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας και άνεσης αποκαλύπτουν ένα συναρπαστικό μέλλον για τους πελάτες SUV της Hyundai».

Και δεν έχει άδικο, αφού το σαλόνι του SEVEN και όλη η φιλοσοφία του εσωτερικού του μοιάζει περισσότερο με lounge σαλόνι σπιτιού, παρά με αυτοκίνητο. Το απίστευτα ευρύχωρο εσωτερικό, χάρη στο τεράστιο μεταξόνιο των 3,2 μέτρων και το απόλυτα επίπεδο πάτωμα, προσφέρει πολυτέλεια και υπερσύγχρονο design. Η είσοδος στο εσωτερικό είναι πανεύκολη, χάρη και στις αντίθετα ανοιγόμενες πλευρικές πόρτες, ενώ οι επιβάτες έχουν στη διάθεση τους δύο περιστρεφόμενα, μετακινούμενα και πλήρως ρυθμιζόμενα καθίσματα που μοιάζουν με έπιπλα, με τις κυρτές πλάτες που αγκαλιάζουν όλο το σώμα, ενώ πίσω υπάρχει ένας γωνιακός… καναπές για να κάθονται οι υπόλοιποι επιβάτες.

Ο χώρος που δημιουργείται έχει μία διάχυτη αύρα σαλονιού και η Hyundai κάνει λόγο για την υιοθέτηση μιας ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας με αειφόρα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, όπου οι επιβάτες θα διαμορφώνουν την καμπίνα όπως επιθυμούν. Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός στις πόρτες, ένα μικρό ψυγείο για αναψυκτικά, όπως και κάποιες θήκες… περιποίησης παπουτσιών είναι τα στοιχεία που απογειώνουν την εμπειρία διαβίωσης στο εσωτερικό του SEVEN.

Στο ταμπλό ξεχωρίζει η πανοραμική οθόνη που χειρίζεται όλα τα συστήματα του αυτοκινήτου, αλλά μπορεί να συμβάλλει στην συνολική ατμόσφαιρα, λειτουργώντας και ως σύστημα ψυχαγωγίας.

Το SEVEN concept τεχνικά βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα Electric-Global Modular Platform (E-GMP) της Hyundai, την ίδια που «πατάει» και το Ioniq 5. Με βάση την πλατφόρμα E-GMP, το SEVEN θα είναι σε θέση να παρέχει εξαιρετική αυτονομία και δυνατότητες εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης, αφού με ταχυφορτιστή ισχύος 350 kW η φόρτιση από το 10 στο 80% διαρκεί μόλις 20 λεπτά, την ώρα που η μέγιστη αυτονομία φτάνει τα 485 χιλιόμετρα.