Η Hyundai επενδύει εκ νέου στην αυτόνομη οδήγηση


Η Hyundai Motor Company θα επενδύσει 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μία κοινοπραξία με την Aptiv.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/9/2019

Πρόκειται για την μεγαλύτερη επένδυση της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο κυνήγι για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών γύρω από την αυτόνομη οδήγηση. Και παρόλο που οι Κορεάτες έχουν καθυστερήσει να μπουν στο παιχνίδι δείχνουν πως είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν ευρωπαϊκές συμμαχίες, όπως είναι αυτή της Mercedes με την BMW που ανακοινώθηκε στις αρχές του έτους.

Tόσο η Hyundai όσο και η Kia έχουν παρουσιάσει αξιόλογα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα που ωστόσο θα πρέπει να εφοδιαστούν με πιο προχωρημένες τεχνολογίες ημιαυτόνομης οδήγησης. Η Aptiv είναι μια εταιρία που κατασκευάζει ανάλογης τεχνολογίας εξαρτήματα και παλαιότερα ήταν γνωστή Delphi Automotive. Το 2017 διαχωρίστηκε σε Aptiv και Delphi Technologies.

Από το 2020 η κοινοπραξία θα αρχίσει να δοκιμάζει συστήματα χωρίς οδηγό. Δύο χρόνια αργότερα θα βάλει στην παραγωγή μια αυτόνομη πλατφόρμα οδήγησης έτοιμη για παρόχους υπηρεσιών robotaxi, εταιρικούς στόλους και κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Η Aptiv είχε δηλώσει στην ετήσια έκθεσή της για το 2018 ότι η Hyundai Mobis, μαζί με τον όμιλο Bosch και την Denso Corporation, ήταν ένας από τους βασικούς ανταγωνιστές της στον τομέα της προηγμένης ασφάλειας. Παρά ταύτα συνεργάζεται με την Hyundai, όπως με την GM, την Volkswagen και την FCA. Η Hyundai, μαζί με τη θυγατρική της Kia Motors, κατατάσσεται στην πέμπτη θέση της κατάταξης με τις παγκόσμιες πωλήσεις.