H Hyundai Motor επενδύει στο FCEV Vision 2030


O κορεατικός όμιλος Hyundai-Kia ανακοίνωσε πως θα επενδύσει το τεράστιο ποσό των 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξέλιξη κυψελών καυσίμου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 12/12/2018

Αυτή η επένδυση έχει βάθος χρόνου έως το 2030 όπου η Hyundai Motor υπολογίζει πως θα παράγει 700.000 συστήματα κυψελών καυσίμου τον χρόνο και σε κάτι παραπάνω από μία δεκαετία από σήμερα. Το όλο πρόγραμμα ονομάζεται FCEV 2030 και θα δημιουργήσει περίπου 51.000 θέσεις εργασίας.

Σε πρώτη φάση στόχος είναι το δεύτερο εργοστάσιο παραγωγής fuel cell συστημάτων στη Νότια Κορέα να φτάσει τις 40.000 μονάδες έως το 2022 από τις 3.000 μονάδες το χρόνο που ισχύει σήμερα. Στόχος είναι σε βάθος μίας δεκαετίας η ετήσια παραγωγή 500.000 οχημάτων fuel cell τεχνολογίας.

«Ο Όμιλος Hyundai Motor, παγκόσμιος πρωτοπόρος στην μαζική παραγωγή μοντέλων τεχνολογίας FCEV, κάνει ένα τολμηρό βήμα προς τα εμπρός για να επιταχύνει την υλοποίηση μιας κοινωνίας υδρογόνου. Θα επεκτείνουμε την θέση μας πέρα ​​από τον τομέα των μεταφορών αυτοκινήτων και θα διαδραματίσουμε κεντρικό ρόλο στη μετάβαση της παγκόσμιας κοινωνίας προς την καθαρή ενέργεια, βοηθώντας το υδρογόνο να αποτελέσει μια οικονομικά βιώσιμη πηγή ενέργειας. Είμαστε βέβαιοι ότι το υδρογόνο θα αποτελέσει στο μέλλον την βάση για την παγκόσμια οικονομική επιτυχία» δήλωσε ο Euisun Chung, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Hyundai Motor Group.