Η Hyundai Ν αλλάζει τα δεδομένα και δίνει carbon ζάντες στον… λαό!


Η Hyundai N έδωσε τα χέρια με την Dymag Wheels και ετοιμάζεται να εξοπλίσει τα επόμενα μοντέλα της με ανθρακονηματικές ζάντες. Δείτε ποια είναι τα βασικά τους πλεονεκτήματα.

  • 30/7/2023

Για πολλά χρόνια οι carbon ζάντες στα αυτοκίνητα ήταν ένας «απαγορευμένος καρπός» για τους περισσότερους οδηγούς εκεί έξω αφού το υψηλό κόστος έκανε -στην καλύτερη περίπτωση- δύσκολη την απόκτησή τους.

H Koenigsegg Agera R ήταν ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που εμφανίστηκαν με carbon ζάντες.
H Koenigsegg Agera R ήταν ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που εμφανίστηκαν με carbon ζάντες.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι ανθρακονηματικές ζάντες τοποθετούνταν σε πολύ ακριβά αυτοκίνητα με την Koenigsegg να είναι μία από τους πρωτοπόρους σε αυτόν τον τομέα, ενώ τα τελευταία χρόνια την ακολούθησαν και άλλοι κατασκευαστές όπως η Bentley και η Ford με την Mustang Dark Horse.

Πλέον όλα δείχνουν ότι η επόμενη εταιρεία που θα μπει στον χορό και θα εξοπλίσει τα αυτοκίνητά της με carbon ζάντες είναι η Hyundai N. Η είδηση έγινε γνωστή από ανακοίνωση της Dymag Wheels γνωστοποιώντας ότι έδωσε τα χέρια με τους Κορεάτες προκειμένου να τοποθετηθούν τα προϊόντα της στα μελλοντικά μοντέλα του σπορ βραχίονα Ν.

Οι επίσημες προδιαγραφές δεν έγιναν γνωστές ενώ ούτε από τη μεριά της η Hyundai ανακοίνωσε σε ποια μοντέλα θα δούμε ανθρακονηματικές ζάντες. Από εκεί και πέρα η Dymag γνωστοποίησε ότι οι θα προσφέρουν εξοικονόμηση βάρους 40-50% σε σχέση με τις παραδοσιακές επιλογές ενώ θα βελτιώνεται σημαντικά η ακαμψία.

Εκτός από τη μείωση της μη αναρτώμενης μάζας ο οδηγός θα έχει επίσης καλύτερη πληροφόρηση από το τιμόνι, ενώ εφόσον μιλάμε για ηλεκτρικά μοντέλα, όπως το Hyundai Ioniq 5 N που παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες, οι carbon ζάντες θα προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία.

Το πότε θα δούμε τα πρώτα Hyundai N να εφοδιάζονται με carbon ζάντες παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο, ωστόσο το Ioniq 6 N που βρίσκεται στα σκαριά είναι ένα από τα μοντέλα που θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα.