H Ιαπωνία δεν είναι η Γη της Επαγγελίας για την Suzuki - Δείτε σε ποια χώρα πουλάει σαν τρελή


Η συγκεκριμένη χώρα μπορεί να υπερηφανεύεται... ότι έβαλε τα γυαλιά στη Suzuki Ιαπωνίας, ξεπερνώντας το δικό της ρεκόρ παραγωγής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: SUZUKI
  • 4/4/2024

Πριν από περίπου δύο μήνες το εργοστάσιο της Suzuki στην Ουγγαρία γιόρτασε την παραγωγή 4 εκατ. αντιγράφων, με ένα Vitara ουγγρικών προδιαγραφών να αποτελεί το «ιστορικό» μοντέλο.

Ωστόσο, οι Ιάπωνες συνεχίζουν να καταγράφουν εντυπωσιακά επιτεύγματα. Ανακοίνωσαν ότι στα τέλη του Μαρτίου 2024, έφτασαν σε συνολική παραγωγή 30 εκατ. αυτοκινήτων στην Ινδία. Αν και το συγκεκριμένο νούμερο δεν είναι πρωτόγνωρο για την Suzuki, καθώς το έχει ήδη πετύχει στην Ιαπωνία, οι Ινδοί μπορούν να υπερηφανεύονται ότι έγιναν η χώρα στην οποία επετεύχθη σε χρόνο ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, χρειάστηκαν «μόλις» 40 χρόνια και 4 μήνες για να φτάσουν σε αυτό το νούμερο, την ώρα που για την χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου απαιτήθηκαν 55 χρόνια και 2 μήνες! Η παραγωγή στην Ινδία ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 1983 με το Maruti 800 από την Maruti Udyog, την εταιρεία που «έδωσε» τη σκυτάλη στην τρέχουσα Maruti Suzuki.

Σήμερα, η παραγωγή πραγματοποιείται στα εργοστάσια των πόλεων Gurgaon και Manesar της Maruti Suzuki, όπως και σε αυτό της Gujarat της Suzuki Motor Gujarat. Στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις παράγονται 16 μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται συμπαγή οχήματα όπως τα WagonR, Swift, Ignis, Jimny και Baleno, αλλά και SUV όπως τα Brezza και Fronx.

Η ετήσια παραγωγή της Suzuki στην Ινδία μπορεί να αγγίξει τα 2,25 εκατ. αυτοκίνητα, ωστόσο ο στόχος είναι έως το 2030 να «ανέβει» στα 4 εκατ. προκειμένου να ικανοποιεί τις ολοένα και μεγαλύτερες ανάγκες της αγοράς της χώρας, αλλά και να καλύπτει τις εξαγωγές. Έτσι, το 2025 πρόκειται να λειτουργήσει νέο εργοστάσιο στην πόλη Kharkhoda, για να ακολουθήσει το 2028 η εγκατάσταση στο State of Gujarat.

Η Suzuki έφτασε στην Ινδία την παραγωγή 1 εκατ. μοντέλων τον Μάρτιο του 1994 και ακολούθησαν τα ορόσημα των 5 εκατ. τον Απρίλιο του 2005, των 10 εκατ. τον Μάρτιο του 2011 και αυτό των 20 εκατ. αντιγράφων τον Ιούνιο του 2018.

Το κορυφαίο σε παραγωγή μοντέλο είναι το Alto με 5,06 εκατ. αντίγραφα, ακολουθούμενο από το Swift με 3,19 εκατ. και το WagonR με 3,18 εκατ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκάλυψη για το νέο Suzuki Vitara - Πότε έρχεται στην Ελλάδα (photos)

Στην Ελλάδα το νέο Suzuki Swift - Οι τιμές όλων των εκδόσεων (photos)

Ταξινομήσεις Δεκεμβρίου: Στην κορυφή της ελληνικής αγοράς η Suzuki - Ποιο μοντέλο ξεχώρισε