Suzuki: Το εργοστάσιο που γιόρτασε παραγωγή 4 εκατ. μονάδων - Πόσες χώρες εξυπηρετεί


Ένα Suzuki Vitara ήταν το «ιστορικό» μοντέλο για το συγκεκριμένο εργοστάσιο. Δε θα πιστεύετε σε πόσες χώρες και περιοχές παγκοσμίως στέλνει αυτοκίνητα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: SUZUKI MEDIA UK
  • 5/3/2024

Μία σημαντική στιγμή έζησαν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Suzuki στην Ουγγαρία πριν από λίγες εβδομάδες, καθώς η παραγωγή αυτοκινήτων έφτασε τις 4 εκατομμύρια μονάδες.

Το ιστορικό επίτευγμα σημειώθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2024, όταν από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του Esztergom βγήκε ένα Vitara, που προορίζεται για την αγορά της Ουγγαρίας. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εγκατάσταση αποτελεί το μοναδικό κέντρο παραγωγής της Suzuki στην Ευρώπη.

Έτσι, κατασκευάζει αυτοκίνητα όχι μόνο για την εγχώρια αγορά, αλλά και για 123 χώρες και περιοχές παγκοσμίως, όπως η Ευρώπη και η Λατινική Αμερική. Αυτή την εποχή από τη γραμμή παραγωγής βγαίνει το Vitara και το S-Cross.

Η Magyar Suzuki Corporation Ltd., θυγατρική της ιαπωνικής εταιρείας στην Ουγγαρία, ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1991. Ξεκίνησε να κατασκευάζει αυτοκίνητα τον Οκτώβριο του 1992 και παρήγαγε διάφορα μοντέλα, όπως το Swift, το WagonRplus και το Splash. Με βάση τα στοιχεία του Μαρτίου 2023, το εργοστάσιο απασχολεί περίπου 2.300 άτομα, ενώ το οικονομικό έτος 2022 κατασκεύασε 142.454 αυτοκίνητα.

Όσο για τα προηγούμενα ορόσημα; Τον Οκτώβριο του 2006 η παραγωγή έφτασε τα 1 εκατ. αντίγραφα. Το επόμενο εκατομμύριο συμπληρώθηκε τον Ιούλιο του 2011, ενώ τα 3 εκατ. επιτεύχθηκαν τον Απρίλιο του 2017.

Από την έναρξη της παραγωγής το 1992, χρειάστηκε να περάσουν 31 χρόνια και 5 μήνες προκειμένου, με το Vitara ουγγρικών προδιαγραφών, να επιτευχθεί ο αριθμός των 4.000.000 μονάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ταξινομήσεις Δεκεμβρίου: Στην κορυφή της ελληνικής αγοράς η Suzuki - Ποιο μοντέλο ξεχώρισε

Ανακοινώθηκε η τιμή του νέου Suzuki Swift στην Ελλάδα - Πότε μπαίνει στις εκθέσεις

Το Suzuki Jimny τώρα και σε εκδόσεις που παραπέμπουν σε θρύλους των ράλλυ (photos)