Αποκάλυψη για το νέο Suzuki Vitara - Πότε έρχεται στην Ελλάδα (photos)


Το ανανεωμένο Vitara διαθέτει νέα σχεδιαστικά στοιχεία, αναβαθμισμένο εσωτερικό με καινούριο σύστημα infotainment και είναι ακόμα πιο ασφαλές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: SUZUKI
  • 2/4/2024

Η τρέχουσα, 4η γενιά, του Suzuki Vitara παρουσιάστηκε το 2014 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού και δέχθηκε την πρώτη της αναβάθμιση τέσσερα χρόνια αργότερα. Πλέον, οι Ιάπωνες ανανέωσαν για άλλη μια φορά το δημοφιλές B-SUV.

Το νέο συμπαγές όχημα ελεύθερου χρόνου της Suzuki μπορεί να «αναγνωριστεί» από τον καινούριο εμπρός προφυλακτήρα, τη νέα, σπορ σχεδίασης, μάσκα φινιρισμένη σε μαύρο χρώμα και τις καινούριες ζάντες αλουμινίου, που διαθέτουν αεροδυναμικό design.

Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να το επιλέξουν σε 10 χρώματα, 5 μονόχρωμα και ισάριθμες διχρωμίες. Τα μονόχρωμα είναι τα White, Cool White Pearl, Silky Silver Metallic, Cosmic Black Pearl Metallic και το καινούριο Titan Dark Gray Pearl Metallic. Όσο για τις διχρωμίες, η μαύρη μεταλλική οροφή Cosmic Black Pearl Metallic συνδυάζεται με το υπόλοιπο αμάξωμα σε χρώματα Bright Red, Solar Yellow Pearl Metallic, Savanna Ivory Metalic, Ice Grayish Blue Metallic και τη νέα προσθήκη Sphere Blue Pearl.

Περνώντας στο εσωτερικό, η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται στο ολοκαίνουριο σύστημα infotainment, που διαθέτει οθόνη 9 ιντσών και κάνει πιο εύχρηστη και άμεση την επιλογή των διάφορων λειτουργιών του οχήματος. Υποστηρίζει συνδεσιμότητα με smartphone μέσω USB και είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto. Το σύστημα Suzuki Connect επιτρέπει απομακρυσμένη πρόσβαση από smartphone μέσω της κατάλληλης εφαρμογής.

Το νέο Vitara διαθέτει τα πιο πρόσφατα συστήματα ασφάλειας, με αρκετά από τα υπάρχοντα να έχουν αναβαθμιστεί, όπως το Dual Sensor Brake Support II, στο οποίο έχει αυξηθεί η περιοχή ανίχνευσης οχημάτων, πεζών και ποδηλατών εμπρός σε σχέση με το τρέχον μοντέλο. Επιπλέον, υπάρχουν, μεταξύ άλλων, σύστημα παρακολούθησης του οδηγού (Driver Monitor System), Adaptive Cruise Control, σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας με περιοριστή ταχύτητας, και σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Keeping Assist).

Αλλαγές δεν υπάρχουν κάτω από το καπό, καθώς συνεχίζει να διατίθεται ως ήπια υβριδικό 48V με τον κινητήρα 1.4 L Boosterjet ή ως strong hybrid με βενζινοκινητήρα 1,5 L και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Παράλληλα, εκτός από τις προσθιοκίνητες εκδόσεις, υπάρχουν και οι τετρακίνητες ALLGRIP SELECT 4WD, με προφίλ οδήγησης Auto, Sport, Snow και Lock.

Το ανανεωμένο Vitara αναμένεται στη χώρα μας το ερχόμενο καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην Ελλάδα το νέο Suzuki Swift - Οι τιμές όλων των εκδόσεων (photos)

Ήρθε στη χώρα μας η ειδική έκδοση Suzuki Vitara Special Edition - Δείτε την τιμή της

Ταξινομήσεις Δεκεμβρίου: Στην κορυφή της ελληνικής αγοράς η Suzuki - Ποιο μοντέλο ξεχώρισε