Η ιδιαίτερη ιστορία αυτής της ξεχωριστής Alfa Romeo 75 (photos)


Ένα μοναδικό δημιούργημα της Carrozzeria Castagna οδεύει προς τις αίθουσες των δημοπρασιών, με εντυπωσιακές μετατροπές και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: CARS & CLASSIC, STELLANTIS MEDIA
  • 6/11/2023

Η Alfa Romeo 75 είναι ένα compact σπορ sedan που δημιουργήθηκε από τους Ιταλούς για να τα «βάλει» με την BMW Σειρά 3 (E30). Λανσαρίστηκε το 1985 αντικαθιστώντας την Giulietta και έμεινε στην παραγωγή έως και το 1992, όποτε κι αποσύρθηκε για να κάνει «χώρο» στην γκάμα για την 155.

Το 1994, η Carrozzeria Castagna πήρε στα χέρια της μια μονάδα που κατασκευάστηκε το 1987 και τη μετέτρεψε σε ένα μοναδικό όχημα που πρωταγωνίστησε στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης το 1995. Έχει εμφανείς επιρροές από την Sprint Zagato, αποκτώντας ένα ιδιαίτερα αντισυμβατικό λουκ.

Παρόλο που θεωρητικά, πρόκειται για ένα concept car, το αποτέλεσμα είναι νόμιμο για τον δρόμο, αφού είναι βασισμένο σε όχημα παραγωγής. Παρ' όλ' αυτά, πέρασε τη μεγαλύτερη διάρκεια της ζωής του μέσα σε ένα γκαράζ, με αποτέλεσμα να έχει διανύσει μόλις 2.500 km και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αν εξαιρέσει κανείς μερικά σημεία που έχουν πιάσει σκουριά με την πάροδο του χρόνου.

Η Alfa Romeo 75 επαναπροσδιορισμένη από την Carrozzeria Castagna έλαβε το προσωνύμιο «Vittoria». Το ατσάλινο πλαίσιο έχει καλυφθεί από πάνελ αλουμινίου, ενώ το εσωτερικό έχει ντυθεί με δέρμα σε σκούρο πράσινο χρώμα, που συνοδεύεται από ξύλινες επιφάνειες. Εκτός αυτού, έχει χρησιμοποιηθεί και ύφασμα alcantara στο εσωτερικό των θυρών, την κεντρική κονσόλα και το πάνω μέρος του πίνακα οργάνων.

Όσο για τον κινητήρα, έχει διατηρηθεί ο εμβληματικός κινητήρας V6 'Busso' χωρητικότητας 3,0 L, ο οποίος αποδίδει 255 ίππους κι έχει υποστεί τροποποιήσεις από έναν Ιταλό βελτιωτή. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων με 5 σχέσεις. Τα φρένα είναι Brembo, ενώ η ανάρτηση έχει αναβαθμιστεί.

Αυτό το μοναδικό δημιούργημα είναι διαθέσιμο μέσω του Cars & Classic, με τη δημοπρασία να ολοκληρώνεται στις 15 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η 1995 Alfa Romeo Castagna Vittoria αναμένεται να «πιάσει» έως και 156.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Alfa Romeo 1900C Supergioiello: Ένα υπερσπάνιο ιταλικό «στολίδι» βγαίνει στο σφυρί (photos)

Πωλείται «ελληνική» Alfa Romeo Alfetta GTV Turbodelta Stradale - Η ιστορία του οδηγού της (photos)

Alfa Romeo Proteo: Ένα «ξεχασμένο» concept car ξαναζωντανεύει (photos-video)