Η Infinity θα γίνει Nissan Plus και ίσως εγκαταλείψει την πίσω κίνηση


Η Infiniti αναμένεται να αλλάξει σημαντικά τα επόμενα χρόνια προσαρμοζόμενη στα νέα δεδομένα της συμμαχίας.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: INFINITI
  • 2/6/2020

H αναδιάρθρωση της συμμαχίας Renault Nissan Mitsubishi, η αλλαγή της φιλοσοφίας της αλλά και η ανάγκη για εξοικονόμηση χρημάτων και μείωσης του κόστους θα επηρεάσει φυσικά και τις άλλες μάρκες που ανήκουν στις βασικές της συμμαχίας. Μάρκες σαν την Infiniti τη μάρκα πολυτελείας της Nissan, η οποία δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στις ΗΠΑ και έχει δει τον τελευταίο καιρό τις πωλήσεις της να μειώνονται και ειδικά στη βασική της αγορά και γενικά όπου δίνει το παρόν.

Η επόμενη μέρα της Infiniti, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο επικεφαλής της  Ashwani Gupta στο Automotive News θα χαρακτηρίζεται από το «Nissan Plus». Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Πολύ απλά τη χρήση περισσότερων πλαισίων από τη Nissan και γενικότερα τεχνολογίας. Κάτι που θα έχει σα συνέπεια τη σταδιακή κατάργηση των σημερινών πισωκίνητων μοντέλων.

Το πιθανότερο είναι πως τα μελλοντικά Infiniti θα βασίζονται στα πλαίσιο των μεγάλων μοντέλων της Nissan, των Altima και Maxima που επίσης είναι επιτυχημένα στις ΗΠΑ. Ένα επιπλέον στοιχείο διαφοροποίησής τους θα είναι πιο ισχυρές του e-Power, του υβριδικού συστήματος της μητρικής εταιρείας.

Με βάση και την καινούργια κατανομή ρόλων στα πλαίσια της συμμαχίας η Infiniti θα δώσει ιδιαίτερο βάρος, πέρα από τις ΗΠΑ και στην αφορά της Κίνας. Τα νέα πλάνα πάντως δεν θα επηρεάσουν την προγραμματισμένη παρουσίας του καινούργιου SUV Coupe της μάρκας, του QX55, το Νοέμβριο.