Η ιστορία του VW Golf σε 30 δευτερόλεπτα (Video)


H Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα τέσσερα νέα σκίτσα στα οποία αποκαλύπτει, τρόπον τινά, τη μορφή του αμαξώματος και του εσωτερικού που θα έχει το νέο Golf καθώς και ένα video που μάς ταξιδεύει στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του δημοφιλούς hatchback.

  • KEIMEΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 11/10/2019

Η ιστορία με την αποκάλυψη του νέου Volkswagen Golf καλά κρατεί. Η γερμανική εταιρεία δεν έδειξε να βιάζεται να το παρουσιάσει, επιλέγοντας να το πράξει τη χρονική στιγμή που εκείνη έκρινε ότι είναι η καλύτερη. Έτσι, κατά καιρούς, δημοσιεύονταν στον παγκόσμιο Τύπο σκίτσα για το πώς αναμένεται να είναι το νέο Golf, όγδοης «γενιάς».

Τώρα, όμως, η Volkswagen έδωσε επίσημα στη δημοσιότητα κάποια σκίτσα στα οποία βλέπουμε τη μορφή του αμαξώματος και τη διαμόρφωση του εσωτερικού που θα έχει το καινούργιο μικρομεσαίο μοντέλο της. «Θα είναι περισσότερο δυναμικό από ποτέ» τονίζεται σε ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας σχετικά με το πώς θα είναι η μορφή του αμαξώματός του. 

Στο εσωτερικό, διακρίνεται σημαντική αλλαγή στο ταμπλό, συγκριτικά με ό,τι γνωρίζουμε ως τώρα για το Golf. Όπως φαίνεται στο αντίστοιχο σκίτσο, είναι απόλυτα σύγχρονο, με ευρύ πάνελ το οποίο περιλαμβάνει οθόνες στον πίνακα οργάνων και στην κονσόλα, σε μια ενιαία διάταξη, και έλλειψη πολλών διακοπτών. Η χρήση της αναβαθμισμένης πλατφόρμας «MQB» για τη δημιουργία του σημαίνει ότι θα είναι πιο ευρύχωρο και πιθανότατα να είναι βελτιωμένο σε ό,τι αφορά την άνεση της ανάρτησης και την οδική συμπεριφορά του από πριν.

Από τη Volkswagen ανακοινώθηκε ότι η επίσημη παρουσίαση του καινούργιου Golf θα πραγματοποιηθεί στις 24 Οκτωβρίου και οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν στην Ευρώπη ως το τέλος του έτους. Ας δούμε ένα σύντομο βίντεο με την εξέλιξη του Volkswagen Golf στην σαρανταπεντάχρονη, ως τώρα, ιστορία του.