H ιταλική Ares μετατρέπει το Tesla Model S σε cabrio


Οι ιταλικές καροσερίες έχουν μπόλικο ταλέντο και μπορούν να κάνουν μικρά θαύματα. Με το ανάλογο αντίτιμο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 21/1/2021

Τελικά αν θέλεις κάτι και είσαι διατεθειμένος να καλύψεις τα έξοδα γίνεται. Έτσι λοιπόν η ιταλική Ares Design, μετά από ιδιωτική παραγγελία, μετέτρεψε την κορυφαία λιμουζίνα της Tesla, το Model S, σε κάμπριο.

Όχι μόνο κόβοντας τη μεταλλική οροφή, αλλά διαμορφώνοντας και διαφορετικά το τμήμα από τη μεσαία κολώνα και πίσω, καθώς το Model S είναι τετράθυρο.

Είναι και τετραθέσιο, ενώ μετά τη μετατροπή τα πίσω καθίσματα μπορούν να χαρακτηρισθούν απλά ως ανάγκης. Και αυτό γιατί τον περισσότερο από το χώρο που κάλυπταν τα αρχικά τον καταλαμβάνει πλέον η όμορφη μεταλλική οροφή όταν είναι διπλωμένη. Τα καινούργια καθίσματα μάλιστα είναι ακόμα πιο ποιοτικά από αυτά που αντικατέστησαν και επενδυμένα με δέρμα.

Προκειμένου η αφαίρεση της οροφής και των κολόνων να μην έχει μεγάλες επιπτώσεις στην ακαμψία του αμαξώματος οι μηχανικοί της Ares ενίσχυσαν την περιοχή γύρω από το ταμπλό αλλά και στο πίσω κάθισμα. Όσο για την προστασία σε περίπτωση ανατροπής δεν γίνεται σαφές αν υπάρχει κάποιο roll-bar. Αυτό που υπάρχει είναι ένα ομολογουμένως διακριτικό αεροδυναμικό πακέτο από ανθρακονήματα.

Στο σύστημα πρόωσης δεν έγιναν αλλαγές και έτσι η αυτονομία φτάνει και πάλι τα 640 χιλιόμετρα, ενώ οι επιδόσεις αναμένεται να έχουν επηρεαστεί λίγο από το επιπλέον βάρος από τις ενισχύσεις. Όσο για το κόστος της μετατροπής η Ares τηρεί σιγή ιχθύος, ενώ δηλώνει πως δέχεται ευχαρίστως παραγγελίες. Τότε θα μάθει κανείς και την τιμή του Tesla Model S Convertible.