Η Jaguar SE XV σπάει τα χρονόμετρα στο Nurburgring (Video)


Το τίτλο του ταχύτερου sedan στην πίστα του Nurburgring υπερασπίστηκε η Jaguar SE XV Project καταρρίπτοντας το ρεκόρ που ανήκε στην ίδια.

  • KEIMENO: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/7/2019

Ένα ακόμα ρεκόρ έρχεται να προσθέσει στο ενεργητικό της Jaguar SE XV Project, η οποία επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος ή αν προτιμάτε στην πίστα του Nurburgring με σκοπό κερδίσει τον ίδιο της τον εαυτό και να υπερασπιστεί με αυτόν τον τρόπο τον τίτλο του ταχύτερου sedan στην περίφημη πράσινη κόλαση.

Εξοπλισμένη με το Track Pack (διθέσια διαμόρφωση εσωτερικού με ανθρακονημάτινα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού όπως και roll cage) και με τα ελαστικά Sport Cup 2 R της Michelin, βελτίωσε τη δική της επίδοση κατά 2,7 δευτερόλεπτα, ολοκληρώνοντας τα σχεδόν 21 χιλιόμετρα της πίστας του Nurburgring σε 7 λεπτά 18 δευτερόλεπτα και 361 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ενδεικτικό των ικανοτήτων του βρετανικού sedan όπως και του Vincent Radermecker είναι ότι η τετράθυρη πρόταση με την αμέσως καλύτερη επίδοση (βλέπε Mercedes-AMG GT 63 S 4Door) απέχει από την Jaguar SE XV Project σχεδόν 8 δευτερόλεπτα.

Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχια, απολαύστε το ταχύτερο sedan του πλανήτη στο φυσικό του περιβάλλον.