Η Jeep αναβιώνει το θρυλικό Wagoneer


Το όνομα Wagoneer επιστρέφει ως η απόλυτη Premium πρόταση της Jeep, η οποία αναβιώνει ένα θρυλικό όνομα της αμερικανικής αυτοκίνησης.

  • 5/9/2020

Η Jeep, με την παρουσίαση του νέου Plug-inHybridGrandWagoneerConcept, σηματοδοτεί την αναβίωση ενός θρυλικού ονόματος που αποτελεί τη σύγχρονη έκφραση του απόλυτου αμερικανικού premium SUV.

«Το νέο GrandWagoneerConceptσηματοδοτεί το πρώτο βήμα για την αναβίωση του Wagoneer, ενός πραγματικού αμερικανικού συμβόλου», δήλωσε ο κ. ChristianMeunier, Πρόεδρος της Jeep σε παγκόσμιο επίπεδο. «Με τον εξηλεκτρισμό όλων των μοντέλων της Jeep τα επόμενα χρόνια και την αναβίωση του Wagoneer επεκτείνουμε τη μάρκα σε νέους και πιο premium χώρους. Το Wagoneer αναμφίβολα αποτελεί βασικό μέλος της μάρκας Jeep και το νέο μοντέλο θα μας οδηγήσει σε ένα κορυφαίο επίπεδο όσον αφορά στο design, την τεχνολογία και την ασφάλεια. Όπως τα μοντέλα της Jeep αποτελούν το σημείο αναφοράς στα οχήματα SUV, το Wagoneer θα επαναπροσδιορίσει την έννοια “AmericanPremium”, αποτελώντας το απόλυτο όχημα για μια ξεχωριστή και μοντέρνα αυτοκίνηση.» 

Το Plug-in Hybrid Grand Wagoneer Concept διαθέτει μια ευρεία λίστα λύσεων προηγμένης τεχνολογίας, η οποία περιλαμβάνει εκτός των άλλων σύστημα εξηλεκτρισμένης κίνησης, εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης και μια σειρά προηγμένων και πολυτελών χαρακτηριστικών στην καμπίνα των επιβατών.

«Για περισσότερο από 25 χρόνια τα πρώτα Wagoneer και GrandWagoner δημιούργησαν μια νέα κατηγορία για τους καταναλωτές στην Αμερική, αποτελώντας τα απόλυτα premiumSUV», ανέφερε ο κ. Meunier. «Το νέο GrandWagoneerConcept αποτελεί το όραμα μας για τη σύγχρονη αναβίωση αυτού του διαχρονικού σημείου αναφοράς, το οποίο για ακόμα μια φορά θα επαναπροσδιορίσει τα premiumSUV 

Γεννημένο το 1962, το Wagoneer, ήταν το πρώτο τετρακίνητο αυτοκίνητο που εφοδιαζόταν με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, όντας το πρώτο σύγχρονο SUV στον κόσμο. Το 1984, το Grand Wagoneer σηματοδότησε το ξεκίνημα των premium SUV, δίνοντας στους αγοραστές ένα πολυτελές πακέτο εξοπλισμού, υψηλή αισθητική και παράλληλα πολύ υψηλά αποθέματα ισχύος και ροπής. Αυτή τη συνταγή ακολουθεί και το νέο Grand Wagoneer Concept.

«Το πρώτο GrandWagoneer ήταν το πρώτο πολυτελές SUV και ο διαχρονικός του σχεδιασμός σε συνδυασμό με την Αμερικανική του ψυχή το έκαναν ιδιαίτερα δημοφιλές», δήλωσε ο κ. Ralph Gilles, Επικεφαλής Σχεδιασμού της FCA. «Το GrandWagoneerConcept είναι εμπνευσμένο από το αυθεντικό, παρουσιάζοντας με μια σύγχρονη έκφραση τις έννοιες της πολυτέλειας και της ελευθερίας. Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα κομψό σχέδιο με πολλές όμορφες λεπτομέρειες που συνδυάζονται σε ένα επιβλητικό σύνολο».

Οι εκδόσεις παραγωγής των νέων Wagoneer και Grand Wagoneer αναμένονται να φτάσουν στις εκθέσεις της Β. Αμερικής την επόμενη χρονιά και θα είναι διαθέσιμες με 3 διαφορετικά συστήματα 4x4, αλλά και την αερανάρτηση Quadra-Lift, έτσι ώστε να προσφέρουν άνεση, ασφάλεια, αλλά και αξεπέραστες ικανότητες έλξης φορτίου

Το GrandWagoneerConcept, γεμάτο από Αμερικανικό στιλ και κληρονομιά, επαναπροσδιορίζει την έννοια του απόλυτου premiumSUV

Το Grand Wagoneer Concept δείχνει το δρόμο για το απόλυτο premium SUV του μέλλοντος. Η εντυπωσιακή μάσκα αποκαλύπτει τη νέα φωτεινή LED υπογραφή με τις φωτιζόμενες γρίλιες. Πάνω ακριβώς από τη γρίλια, στο βαμμένο με το νέο χρώμα Arctic Ice αμάξωμα, τα γράμματα που σχηματίζουν τη λέξη Wagoneer είναι επίσης φωτιζόμενα, ενώ το περίγραμμα των φώτων από πραγματικό ξύλο teak και η μαύρη προστατευτική ποδιά ολοκληρώνουν μια εντυπωσιακή εμπρός όψη.

Το προφίλ του αυτοκινήτου είναι εξίσου επιβλητικό, με τους εντυπωσιακούς τροχούς των 24 ιντσών να φιλοξενούνται στα τραπεζοειδή φτερά, διαχρονικό χαρακτηριστικό της Jeep. Αντίστοιχα στο πίσω μέρος το ξεχωριστό στιλ συμπληρώνει μια Αμερικανική σημαία ανάμεσα στα γράμματα που σχηματίζουν το όνομα του μοντέλου, αλλά και ο διακριτικός διαχύτης που βελτιώνει την αεροδυναμική απόδοση του μοντέλου.

Ultra-premiumεσωτερικό, που τιμά την κληρονομιά του ονόματος GrandWagoneer

Το Grand Wagoneer Concept υλοποιεί στο εσωτερικό του την έννοια του ultra-premium, διαθέτοντας αυθεντικό Αμερικανικό στιλ, κορυφαία ποιότητα και υπέροχες λεπτομέρειες που ενισχύουν τον πολυτελή και προηγμένο χαρακτήρα του μοντέλου.

Όπως αφήνει να εννοηθεί και το ίδιο το όνομα του, το Grand Wagoneer Concept, προσφέρει άπλετους χώρους για έως και 7 επιβάτες σε τρεις σειρές άνετων καθισμάτων. Η χαλαρή ατμόσφαιρα που αποπνέει το εσωτερικό -χάρη και στη χρήση διακριτικού κρυφού φωτισμού- συμβάλει σε μια απόλυτα ήρεμη και ευχάριστη εμπειρία  μετακίνησης για όλους τους επιβάτες.

Η αίσθηση ευρυχωρίας ενισχύεται περαιτέρω από τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που προσφέρουν άπλετη ορατότητα. Είναι ένα χαρακτηριστικό που έκανε το πρώτο Grand Wagoneer να ξεχωρίζει και συνοδεύει με μια μοντέρνα προσέγγιση και το Grand Wagoneer Concept. Πολλά ακόμα στοιχεία έχουν εμπνευστεί από το πρώτο Grand Wagoneer, όπως το τιμόνι με τις δύο ακτίνες, αλλά και ο πίνακας οργάνων.

Ένας premium συνδυασμός υλικών φιλικών προς το περιβάλλον

To Grand Wagoneer Concept προσφέρει το πιο ευρύχωρο και premium εσωτερικό που δημιουργήθηκε ποτέ. Το ταμπλό και ο πίνακας οργάνων καλύπτονται από γυαλί όνυχα, ένα υλικό που εκτός από εξαιρετικά ποιοτικό και ανθεκτικό είναι και φιλικό προς το περιβάλλον. Αντίστοιχα εκτεταμένη είναι η χρήση αλουμινίου στις επιφάνειες, ενός επίσης φιλικού και ανακυκλώσιμου υλικού. Εκτεταμένη είναι και η χρήση ξύλου. Tο πρώτο Grand Wagoneer ήταν άμεσα αναγνωρίσιμο από τις ξύλινες επενδύσεις στο αμάξωμα, ενώ τώρα στο νέο μοντέλο η χρήση αυτού του φυσικού υλικού μεταφέρθηκε στο εσωτερικό. Τέλος και τα καθίσματα αποπνέουν την περιβαλλοντολογική ευαισθησία του νέου Grand Wagoneer Concept, με τις επενδύσεις να είναι κατασκευασμένες από Dinamica, ένα πλήρως ανακυκλώσιμο υλικό μικρο-ινών που θυμίζει σε αίσθηση το σουέντ.

Υψηλή τεχνολογία για τον οδηγό και τους επιβάτες

Αν κανείς ένωνε όλες τις οθόνες που βρίσκονται στο εσωτερικό του Jeep Grand Wagoneer Concept θα σχημάτιζε μια οθόνη σχεδόν 75 ιντσών! Ο οδηγός έχει μπροστά του μια οθόνη 12,3 ιντσών, ενώ στην κονσόλα δύο ακόμα οθόνες αφής 12,1 και 10,25 ιντσών παρέχουν πληροφορίες για το αυτοκίνητο και το σύστημα πολυμέσων.

Παράλληλα ο συνοδηγός έχει μια ξεχωριστή οθόνη 10,25 ιντσών που του επιτρέπει να την παραμετροποιεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις του. Αντίστοιχα οι επιβάτες της δεύτερης σειράς μοιράζονται μια κεντρική οθόνη 10,25 ιντσών, ενώ έχουν και από μία των 10,1 ιντσών για τον κάθε ένα ξεχωριστά. Με βάση το νέο σύστημα πολυμέσων της FCA, Uconnect 5, το οποίο βασίζεται στο λειτουργικό Android, όλες οι λειτουργίες ανταποκρίνονται άμεσα στις εντολές των χρηστών, ενώ το επίπεδο διαμόρφωσης σύμφωνα με τις επιθυμίες του χρήστη έχει εξελιχθεί στο ανώτερο επίπεδο.

Η απόλυτη premium εμπειρία ολοκληρώνεται και με την κορυφαία επιλογή σε επίπεδο ήχου. Η διάσημη Αμερικανική μάρκα συστημάτων hi-end McIntosh εφοδίασε το Grand Wagoneer Concept με 23 ηχεία, τα οποία εκτός από την τέλεια ηχητική απόδοση προσφέρουν και την κλασσική αισθητική της McIntosh.