Η Jeep παρουσίασε το νέο Renegade 2024 και ανοίγει τις παραγγελίες στην Ευρώπη (photos)


Το συμπαγές SUV της Jeep αναβαθμίστηκε τεχνολογικά, εμπλουτίστηκε σε εξοπλισμό και προσφέρεται με mild hybrid και PHEV κινητήρια σύνολα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: STELLANTIS / GMerlin
  • 6/2/2024

Το Jeep Renegade γιορτάζει φέτος 10 χρόνια ζωής, έχοντας παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2014 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και από τότε έχει καταφέρει να πουλήσει παγκοσμίως σχεδόν 2 εκατ. αντίγραφα.

Πλέον, η Jeep παρουσίασε το νέο Renegade 2024 και ανακοίνωσε, συγχρόνως, την έναρξη της εμπορικής του πορείας στην Ευρώπη, καθώς, όπως γνωστοποίησε η φίρμα, ανοίγουν οι παραγγελίες του«Το νέο Jeep Renegade 2024 σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής. Βασισμένο στην κληρονομιά του, που συνδυάζει την ικανότητα να πηγαίνει οπουδήποτε με τη δυνατότητα αστικών διαδρομών, προσφέρει τώρα ένα νέο σύστημα ψυχαγωγίας με 5 φορές ταχύτερη επεξεργασία, μεγαλύτερες οθόνες Full HD και εξαιρετική συνδεσιμότητα, εξασφαλίζοντας προηγμένη οδηγική εμπειρία σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμού. Χάρη σε αυτές τις βελτιώσεις προϊόντων, το νέο Jeep Renegade MY24 θα συνεχίσει να είναι ένας από τους πρωταγωνιστές στην κατηγορία B-SUV», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Jeep Ευρώπης, Eric Laforge.

Τεχνολογικά προηγμένο, το συμπαγές SUV χαρακτηρίζεται από το νέο σύστημα infotainment, που επεξεργάζεται τα δεδομένα με ταχύτητα 5 φορές μεγαλύτερη από τον προκάτοχό του. Έτσι, υπάρχουν, για παράδειγμα, ταχύτεροι υπολογισμοί διαδρομής, αμεσότερη αντίδραση για τα πλήκτρα αφής και πιο γρήγορες φωνητικές αποκρίσεις. Διαθέτει οθόνη full HD 10,1 ιντσών και συνδυάζεται με πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών.

Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με νέα ψηφιακή κάμερα, θύρες USB A και C Type, ασύρματο Android Auto και Apple CarPlay, αλλά και προηγμένα συστήματα ασφάλειας, όπως σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης και μια σειρά συνδεδεμένων υπηρεσιών.

Το B-SUV της Jeep προσφέρεται με δύο υβριδικά κινητήρια σύνολα, το e-Hybrid και το 4xe plug-in hybrid. Το πρώτο είναι ήπια υβριδικό (48V) και εξασφαλίζει τη δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης κατά την εκκίνηση, τις χαμηλές ταχύτητες αλλά και τη διαδικασία παρκαρίσματος. Από την άλλη πλευρά, η PHEV παραλλαγή είναι τετρακίνητη και κατάλληλη για εκτός δρόμου διαδρομές. Μάλιστα, το MY24 διαθέτει νέες, βελτιστοποιημένες, ρυθμίσεις στον κινητήρα και την μπαταρία, καινούρια ελαστικά 18 ιντσών Aplus class, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζεται μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, αλλά και χαμηλότερες εκπομπές CO2 σε ποσοστό έως 5%.

Το νέο Renegade προσφέρεται στην Ευρώπη σε καινούρια εξοπλιστική γκάμα, με πέντε διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού: Renegade, Altitude, Summit, Overland και Trailhawk. Σύμφωνα με την φίρμα, ακόμα και από τη βασική έκδοση, οι αγοραστές θα πρέπει να περιμένουν υψηλό επίπεδο εξοπλισμού και άνεσης ως στάνταρ.

Η εισαγωγική έκδοση Renegade συνδυάζεται με το mild hybrid κινητήριο σύνολο και διαθέτει το νέο σύστημα infotainment, το καινούριο τιμόνι και τις νέες θύρες USB Type A και Type C. Οι ζάντες αλουμινίου είναι 16 ιντσών και εξασφαλίζει ένα ευχάριστο ταξίδι με μια ευρεία γκάμα στοιχείων άνεσης και υψηλής τεχνολογία, όπως αναφέρει η Jeep.

Στην Altitude συναντά, κανείς, μια σειρά από στοιχεία που βελτιώνουν την εξωτερική και εσωτερική του εμφάνιση. Μεταξύ άλλων, υπάρχουν Full LED προβολείς και πίσω φώτα, LED προβολείς ομίχλης και φώτα ημέρας, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, ράγες οροφής, αυτόματο air condition, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος. Με το PHEV κινητήριο σύνολο, υπάρχουν επιπλέον παροχές, όπως το σύστημα Selec-Terrain και καλώδιο φόρτισης Mode 3.

Περνώντας στην Summit, υπάρχουν ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, δερμάτινο, θερμαινόμενο τιμόνι, πατάκια από μοκέτα και διάφορα άλλα στοιχεία κομψότητας και πολυτέλειας. Η Overland έχει ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών με ελαστικά κατάλληλα για χιόνι και λάσπη, προφυλακτήρα off-road, μαύρα καπάκια καθρεπτών και ψηφιακή κάμερα για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Τέλος, η έκδοση Trailhawk απευθύνεται σε όσους θέλουν να κινούνται σε κάθε επιφάνεια χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση. Εξοπλίζεται με ειδικά υφασμάτινα καθίσματα, ενώ διαθέτει μια σειρά από χαρακτηριστικά κατάλληλα για off-road διαδρομές, που προστατεύουν διάφορα σημεία του SUV. Επιπλέον, το σύστημα Selec-terrain, με λειτουργίες Sport και Rock, προσφέρει βελτιωμένο έλεγχο του οχήματος, το ρυθμιζόμενο σε ύψος δάπεδο του πορτμπαγκάζ αυξάνει την πρακτικότητα, ενώ στο πίσω μέρος θα βρει κανείς έναν κόκκινο γάντζο ρυμούλκησης.