H Karma επιστρέφει με ηλεκτροκίνητο supercar 1.100 ίππων


Ένα ακόμα ηλεκτροκίνητο supercar φιλοδοξεί να προσθέσει στην γκάμα της η Karma, αποκαλύπτοντας στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Los Angeles το εντυπωσιακό SC2 των 1.100 ίππων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/11/2019

Μια συνήθεια που τείνει να μετατραπεί σε… λατρεία αποτελούν τα ηλεκτροκίνητα supercars τα οποία ξεπηδούν σαν τα μανιτάρια με κάθε ευκαιρία και αφορμή.

Αυτήν τη φορά ήταν η σειρά της Karma να επιστρέψει στο προσκήνιο της επικαιρότητας κάνοντας αυτό που γνωρίζει καλύτερα από οτιδήποτε άλλο - να κατασκευάζει ηλεκτροκίνητα τετράτροχα.

Στην πραγματικότητα το Karma SC2, το οποίο αποκαλύφθηκε στο Los Angeles, βρίσκεται στο στάδιο εξέλιξης, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι η έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου θα χάσει τα εξεζητημένα χαρακτηριστικά του.

Σύμφωνα με την Karma, το πρωτότυπο SC2 εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, η συνδυαστική απόδοση των οποίων φτάνει τους 1.100 ίππους.

Ισχύς αρκετή ώστε η διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση να ολοκληρώνεται, παρουσία τετρακίνησης, σε λιγότερα από δύο δευτερόλεπτα.

Εξίσου εντυπωσιακή είναι η αυτονομία των 563 χιλιομέτρων που εξασφαλίζουν οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 120 Kw, ενώ οι υποψήφιοι αγοραστές του αυτοκινήτου οφείλουν να γνωρίζουν ότι για την επιβράδυνση του φροντίζουν τα κεραμικής σύνθεσης δισκόφρενα, στο έργο των οποίων συμβάλλουν και τα ηλεκτρικά μοτέρ μετατρέποντας στη διαδικασία πέδησης την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική.

Η Karma έχει ήδη προγραμματίσει την παραγωγή του Revero GT το 2020 ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά πρόκειται να υποδεχθεί μια νέα πλατφόρμα η οποία και θα συνοδευθεί από μια καινούργια σειρά αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων.