H καταραμένη Ferrari F40 ενός δικτάτορα


Εικόνες από την εγκαταλελειμμένη Ferrari F40 της οικογενείας του Σαντάμ Χουσεΐν ξυπνούν μνήμες από την εποχή που ο Ιρακινός δικτάτορας ζούσε πλουσιοπάροχα στις πλάτες ενός λαού που είχε την ατυχία να ζει σε ένα πλούσιο σε κοιτάσματα πετρελαίου κομμάτι γης.

  • 22/4/2020

Πόσο πιθανό είναι να συναντήσεις στο διάβα σου μία από τις συνολικά 1.315 Ferrari F40 που πέρασαν από τη γραμμή παραγωγής του Μαρανέλο. Πόσο πιθανόν είναι το εμβληματικό supercar να βρίσκεται εγκαταλελειμμένο δίπλα από την περίφραξη ενός παροπλισμένου πρατήριου καυσίμων.

Όχι δεν πρόκειται για κάποιο κακογραμμένο σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά για την σκληρή πραγματικότητα που έμελλε να ζήσει το ιταλικό supercar, όταν αυτό βρέθηκα στα χέρια ενός δικτάτορα.

Για να είμαστε πιο ακριβείς στα χέρια του πρωτότοκου γιου ενός δικτάτορα που έμεινε στην ιστορία ως ο άνθρωπος που προκάλεσε τον Πόλεμο του Κόλπου. Ο λόγος φυσικά για τον Σαντάμ Χουσεΐν, ο γιος του οποίου ήταν φανατικός οπαδός της αυτοκίνησης, αποκτώντας μέσα σε λίγα χρόνια μια αρκετά μεγάλη συλλογή λιγότερο ή περισσότερων σπάνιων supercars.

Ανάμεσά τους και μια κατακόκκινη Ferrari F40, η οποία μετά τη πτώση του καθεστώτος και τον θάνατο τόσο του Σαντάμ Χουσεΐν όσο και του γιου του βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στη μέση του πουθενά.

Μάλιστα η Ferrari F40 δεν ήταν το μοναδικό supercar που δεν είχε την τύχη που του άξιζε στα χέρια της οικογένειας του αδίστακτου δικτάτορα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σαντάμ Χουσεΐν είχε κάψει άγνωστο αριθμό υπεραυτοκινήτων όταν ο γιος του σκότωσε δια ασήμαντο αφορμή μια ομάδα ανθρώπων.

Αμερικανοί στρατιώτες είχαν ανατινάξει μια από τις 300 Lamborghini LM002 που είχαν κατασκευαστεί όταν την εντόπισαν στο Ιράκ, ενώ ότι απέμεινε από τη συλλογή του Ουντέι Χουσεΐν κατέληξε στο… ημιυπαίθριο χώρο στάθμευσης ενός αστυνομικού τμήματος της Βαγδάτης.

Διαβάστε επίσης:

Αγάπη μου διέλυσα τη Ferrari - Τέσσερις ιστορίες αυτοκινητικής φρίκης