Η Kia είναι έτοιμη για την απαιτητική σε ηλεκτρικά Ευρώπη


Πληροφορίες αναφέρουν πως η κορεατική εταιρία εξετάζει την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην γηραιά ήπειρο.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/4/2019

Ο λόγος αφορά στην εκτίμηση της Kia πως η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη θα αυξηθεί στα επόμενα χρόνια και πως θα είναι πιο συμφέρουσα η «ντόπια» παραγωγή. Παράλληλα τα ηλεκτρικά θα βοηθήσουν την μάρκα να χαμηλώσει το μέσο όρο του CO2 και να ανταπεξέλθει στους κανονισμούς της Ε.Ε.

Προς το παρόν η Kia έχει ένα εργοστάσιο στην Zilina της Σλοβακίας όπου κατασκευάζει τα Ceed, Sportage και Venga στις εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου. Ο COO της μάρκας Emilio Herrera δήλωσε στην Automotive News πως «"…γνωρίζουμε πως οι προμηθευτές μας LG Chemical και SK Innovation αναζητούν πιθανή παραγωγή μπαταριών στην Ουγγαρία, την Τσεχία κα τη Σλοβακία".

Ο Herrera δεν προβληματίζεται από την σημερινή χαμηλή ζήτηση για τα EV και λέει πως η κατάσταση θα αλλάξει δραματικά στα επόμενα χρόνια. Για το 2021 έχει ως στόχο περίπου 32.000 πωλήσεις ηλεκτρικών Kia το χρόνο. Η Kia διαθέτει το νέο Soul στην Ευρώπη (από 33.990€ στην Γερμανία) που πλαισιώνει το e-Niro. Εδώ μπορείτε να κάνετε κλικ για να διαβάσετε την πρώτη μας οδηγική επαφή στην Φρανκφούρτη.