H KIA ετοιμάζει ηλεκτρικές εκδόσεις των Ceed και XCeed


H κορεάτικη εταιρία έχει μεγάλα πλάνα για την ηλεκτροκίνηση, με το πρωτότυπο Imagine που είδαμε πριν λίγο καιρό να είναι έτοιμο το 2021.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/9/2019

Η ΚΙΑ έχει ήδη κάποια ηλεκτρικά μοντέλα στην γκάμα της,, όπως το e-Soul και το e-Niro, όμως θέλει να επεκτείνει ακόμα περισσότερο τον αριθμό των EV μοντέλων που θα διαθέτει στις αγορές.

Υποψήφια για εξηλεκτρισμό είναι τόσο το Ceed όσο και το καινούργιο XCeed, σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε ο υπεύθυνος της εταιρίας για την Ευρώπη Emilio Herrera.

Tα δύο μοντέλα θα  βγουν σε plug-in υβριδικές εκδόσεις στα τέλη Νοεμβρίου και θα ξεκινήσουν να πωλούνται στις ευρωπαϊκές αγορές στις αρχές του 2020. Σταδιακά όλες οι εκδόσεις του Ceed θα έχουν κάποιας μορφής ηλεκτρική υποβοήθηση ενώ μάλλον δεν θα αργήσει και η πλήρως ηλεκτρική έκδοση, δήλωσε ο Herrera.

O ίδιος επιβεβαίωσε ότι το πρωτότυπο Imagine είναι λιγότερο από δύο χρόνια μακριά από την παραγωγή. Παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης φέτος και πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο θα βγει στην αγορά το 2021.

Η σχεδίασή του διατηρεί πολλά στοιχεία από αρκετές κατηγορίες, με πολύ δυναμικό αμάξωμα και ακόμα πιο εντυπωσιακή καμπίνα, με ούτε λίγο ούτε πολύ 21 οθόνες πάνω στον πίνακα οργάνων δημιουργώντας μια άκρως φουτουριστική εντύπωση.

Πάντως όπως συμβαίνει συνήθως το μοντέλο παραγωγής θα είναι αρκετά πιο συμβατικό, και σίγουρα πολύ πιο προσγειωμένο στις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή.