Η KIA ετοιμάζει το δικό της pickup


Στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων και ειδικότερα των pickup πρόκειται να εισέλθει η KIA στο προσεχές μέλλον στοχεύοντας αγορές όπως εκείνη της Αυστραλίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/7/2019

Τη δημιουργία του πρώτου pickup στη σύγχρονη ιστορία της KIA επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στέλεχος της κορεατικής φίρμας, προσδιορίζοντας την άφιξή του στην αγορά της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με τον Damien Meredith, εκτελεστικό διευθυντή της KIA στην Αυστραλία, το πρώτο pickup της KIA δεν θα είναι μια lifestyle πρόταση αλλά ένα αυθεντικό truck το οποίο θα προσφέρεται σε εκδόσεις μονής ή διπλής καμπίνας, προσφέροντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε κινητήρες βενζίνης και diesel.

Την ίδια περίοδο μια αντίστοιχη πρόταση θα προστεθεί και στην γκάμα της Hyundai, χωρίς παρόλα αυτά να μπορεί κανείς να δηλώσει με σιγουριά αν τα δύο υπό εξέλιξη pickup του κορεατικού ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών θα φτάσουν έως τη γηραιά ήπειρο ή αν η διάθεσή τους θα περιοριστεί γεωγραφικά σε εκείνα τα σημεία του πλανήτη που τέτοιου είδους τετράτροχα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η αντίστοιχη πρόταση της Mercedes-Benz δεν γνώρισε την επιτυχία που πολλοί προέβλεψαν, με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να σκέφτονται ήδη τη διακοπή της παραγωγής της X-Class.