Η Lexus φέρνει το νέο πολυτελές LM minivan με οθόνη 48 ιντσών στην Ευρώπη (video-photos)


Το υβριδικό minivan προσφέρει χώρους και ανέσεις που θα τις ζήλευαν ακόμα και οι επιβάτες πρώτης θέσης σε υπερατλαντικές πτήσεις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 18/4/2023

Πριν από 4 χρόνια, η Lexus παρουσίασε για πρώτη φορά το LM, ένα πολυτελές minivan, το οποίο προόριζε αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας. Πλέον, με το λανσάρισμα της 2ης γενιάς του, το LM θα βρεθεί, από το ερχόμενο φθινόπωρο, για πρώτη φορά και στην Ευρώπη.

Τι είναι το ολοκαίνουριο LM; Ένα «πολυτελές όχημα μετακίνησης», σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία. Διαθέσιμο σε 4θέσια και 7θέσια έκδοση, εισάγει την Lexus σε ένα νέο segment της αγοράς, για πολυτελή minivan με σοφέρ!

Στην 7θέσια έκδοση, η μεσαία σειρά VIP καθισμάτων έχει προτεραιότητα για τους χώρους, ενώ τα τρία καθίσματα της τρίτης σειράς είναι αυτόνομα και αναδιπλούμενα, ώστε να μπορεί να μεγαλώσει το πορτμπαγκάζ.

Η άνεση, οι χώροι και η απόλυτη χλιδή για τους επιβάτες είναι ο στόχος του LM. Στην τετραθέσια έκδοση, τα μεγάλα καθίσματα, αεροπορικού τύπου, μπορούν να ρίξουν εντελώς την πλάτη τους και να αποκτήσουν οριζόντια διάταξη.

Μία ευρεία HD οθόνη 48 ιντσών δεσπόζει στο εσωτερικό της 4θέσιας έκδοσης, τοποθετημένη στο χώρισμα που απομονώνει τα πίσω καθίσματα από τα εμπρός. Το χώρισμα αυτό περιλαμβάνει και ένα γυάλινο πάνελ, το οποίο μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα το επίπεδο της «διακριτικότητας» που θέλουν οι πίσω επιβάτες. Αντίθετα, στην 7θέσια έκδοση οι πίσω επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους μια οθόνη 14 ιντσών.

Με μήκος 5.130 mm, πλάτος 1.890 mm, ύψος 1.945 mm και μεταξόνιο 3.000 mm, ουσιαστικά πρόκειται για μία πολυτελέστατη λιμουζίνα, αλλά σε αμάξωμα ενός ευρύχωρου minivan. Στην 4θέσια έκδοση, το μήκος του εσωτερικού είναι 2.735 mm και το πλάτος 1.590 mm, ενώ στην 7θέσια οι αντίστοιχοι αριθμοί είναι 2.965 mm και 1.655 mm.

Στόχος της Lexus ήταν να δημιουργήσει ένα premium εσωτερικό που να είναι τόσο άνετο όσο ένα σαλόνι και να προσφέρει τις υπηρεσίες ενός κινητού γραφείου. Αρκεί ένα χειριστήριο, με μόνο ένα κουμπί, για να ρυθμίσει τον κλιματισμό, τον φωτισμό και τα καθίσματα ανάλογα με την επιθυμία του χρήστη, ενώ το ηχοσύστημα 21 ή 23 ηχείων (7θέσια-4θέσια διάταξη) δημιουργεί την αίσθηση ενός συστήματος home theatre.

Οι πίσω επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους ψυγείο, πτυσσόμενα τραπεζάκια, φορτιστές συσκευών, χώρους αποθήκευσης, καθρέφτες καλλωπισμού, ακόμα και έλεγχο του φωτισμού και της θερμοκρασίας της καμπίνας με τρόπο που παραπέμπει σε smartphone. Φροντίζουν γι’ αυτό και οι θερμικοί αισθητήρες που ελέγχουν τη θερμοκρασία αλλά και την ποιότητα του αέρα σε πολλά σημεία της καμπίνας, αλλά και σε διάφορα σημεία του σώματος των επιβατών (κεφάλι, στήθος, πόδια).

Όσο για το φωτισμό; Αδύνατον να μη βρει κάποιος κάτι που να τον ευχαριστεί, καθώς υπάρχουν 14 διαφορετικές αποχρώσεις σε 5 διαφορετικά themes: Θεραπεία, Χαλάρωση, Διέγερση, Εστίαση και Ευχαρίστηση.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του έναν απλό πίνακα οργάνων και μια μεγάλη κεντρική οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων και όλα τα συστήματα άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης.

Η εξωτερική σχεδίαση χαρακτηρίζεται από τη γιγαντιαία μάσκα, βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος. Ο χαρακτήρας minivan «επιβεβαιώνεται» με τις συρόμενες πόρτες, ενώ η συνολική σχεδίαση έχει ως στόχο την «αξιοπρεπή κομψότητα».

Οι ζάντες 17 ιντσών και (σφυρήλατες) 19 ιντσών μοιάζουν μικρές για τον όγκο του minivan, ενώ το αμάξωμα έχει υψηλή ακαμψία. Το αναθεωρημένο σύστημα ανάρτησης Adaptive Variable Suspension «απορροφά» τις ανωμαλίες του δρόμου.

Στην Ευρώπη, το LM θα προσφέρεται ως LM 350h με υβριδικό 4κύλινδρο κινητήριο σύνολο 2,5 L. Είναι το ίδιο που διαθέτουν τα νέα NX 350h και RX 350h. Η μέγιστη ισχύς είναι 250 PS, με μέγιστη ροπή 239 Nm. Ως στάνταρ διατίθεται ηλεκτρική τετρακίνηση.