Αποκάλυψη για το Lexus UX 300e facelift με 40% μεγαλύτερη αυτονομία (photos)


Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV των Ιαπώνων μπορεί να ταξιδέψει μέχρι και 450 km χωρίς φόρτιση και διαθέτει πολλές βελτιώσεις για καλύτερη οδηγική εμπειρία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 12/10/2022

H Lexus παρουσίασε τη facelift έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού UX 300e, προσφέροντας στο compact SUV αυξημένη αυτονομία κατά σχεδόν 40%!

Ακολουθώντας την ανανέωση του αντίστοιχου υβριδικού μοντέλου τον περασμένο Μάιο, οι Ιάπωνες παρουσίασαν ένα πακέτο αναβαθμίσεων και για την EV έκδοση, που κυκλοφόρησε πριν από 2 χρόνια ως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο UX 300e παίζει η μπαταρία. Η Lexus αύξησε τη χωρητικότητά της από 54,3 kWh σε 72,8 kWh, με αποτέλεσμα η προηγούμενη αυτονομία των 315 km να «εκτοξευθεί» σε 450 km για την έκδοση με τις ζάντες 17 ιντσών και σε 440 km για το μοντέλο με τις 18άρεςζάντες.

Αντίθετα, ο ηλεκτροκινητήρας δεν άλλαξε και εξακολουθεί να αποδίδει ισχύ 204 PS και ροπή 300 Nm. Οι Ιάπωνες δεν γνωστοποίησαν τις επιδόσεις του, ωστόσο στην αρχική έκδοση του μοντέλου, χρειαζόταν 7,5 sec. για τα 0-100 km/h, ενώ η τελική του ταχύτητα ήταν 160 km/h.

Το νέο UX 300e έχει πολλές βελτιώσεις για καλύτερη οδηγική εμπειρία. Η ακριβής ρύθμιση του ηλεκτρικού συστήματος διεύθυνσης και των αμορτισέρ έχει βελτιώσει τη δυναμική της οδήγησης, όπως και η ακαμψία του αμαξώματος με την προσθήκη 20 σημείων συγκόλλησης στο πλάι και τις πίσω πόρτες.

Αυτές οι αλλαγές βελτιώνουν περαιτέρω την αίσθηση και την απόκριση του νέου SUV, χαρακτηριστικά που τονίζονται από το χαμηλό κέντρο βάρους του οχήματος και την τοποθέτηση της μπαταρίας κάτω από το δάπεδο. Επίσης, η μόνωση έχει βελτιστοποιηθεί περαιτέρω για μια ακόμα πιο ήσυχη καμπίνα.

Στο εσωτερικό, το UX 300e μεταβαίνει στο νέο σύστημα ψυχαγωγίας της Lexus με οθόνη αφής 8 ή και 12,3 ιντσών, ανάλογα με την έκδοση, που επωφελείται από υψηλότερη ανάλυση για να προσφέρει ευκρινή γραφικά. Το τμήμα πολυτελείας της Toyota έκανε πρόσθετες αλλαγές μετακινώντας τα κουμπιά για τα θερμαινόμενα καθίσματα από την κεντρική κονσόλα στα δεξιά του μοχλού ταχυτήτων, όπου είναι πιο προσβάσιμα.

Ένα ζευγάρι θύρες USB-C έχουν εγκατασταθεί μπροστά από τις ποτηροθήκες, ενώ η βάση ασύρματης φόρτισης έχει επεκταθεί κατακόρυφα. Επιπλέον, προστέθηκε φωτισμός περιβάλλοντος LED στο επάνω μέρος.

Οι δύο επιλογές ταπετσαρίας, ύφασμα και δέρμα, διατίθεται και σε νέα απόχρωση Hazel, ενώ για τις διάτρητες δερμάτινες επενδύσεις υπάρχει ένα νέο εφέ πλισέ Kagome, εμπνευσμένο από την παραδοσιακή ιαπωνική πλέξη καλαθιού. Η ιαπωνική κληρονομιά έχει επίσης εμπνεύσει την υφή της επιφάνειας του ταμπλό, η οποία έχει την εμφάνιση κόκκου χαρτιού Washi, όπως φαίνεται στις συρόμενες πόρτες μέσα σε παραδοσιακά σπίτια.

Νέα επιλογή χρώματος υπάρχει και στο εξωτερικό, με το αμάξωμα να μπορεί να διατεθεί σε χρώμα Sonic Platinum, ένα λαμπερό ασημί με όμορφη μεταλλική υφή, που χαρακτηρίζεται από αντίθεση ανταύγειες και σκιές.

Οι πρώτες παραδόσεις του νέου UX 300e στις ευρωπαϊκές αγορές θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο του 2023.