Η Lotus παρουσιάζει τα πρώτα teaser του νέου της ηλεκτρικού SUV (Video)


Με τον κωδικό Type 132 αποκάλυψε η βρετανική φίρμα τις πρώτες teaser εικόνες του νέου της ηλεκτρικού SUV πριν από το ντεμπούτο του το 2022.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΦΩΤ.: LOTUS
  • 10/11/2021

Μόλις το περασμένο καλοκαίρι η Lotusανακοίνωσε το φιλόδοξο σχέδιο της για την παρουσίαση τεσσάρων νέων ηλεκτρικών μοντέλων έως το 2026. Και σήμερα μας αποκαλύπτει, έστω και με πολύ… μυστήριο, τις πρώτες teaser εικόνες του πρώτου εκ των τεσσάρων νέων ηλεκτρικών μοντέλων της, ενός νέου ηλεκτρικού SUV που έχει προσωρινά ονομάσει με τον κωδικό Type 132.

Όπως ανακοινώνει η βρετανική φίρμα, το ντεμπούτο του προγραμματίζεται να γίνει το 2022. Οι πρώτες εικόνες και το βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα δεν αφήνουν πολλά στο φως, παρά μόνο τα ενεργά ανοίγματα της εμπρός γρίλιας για τη βέλτιστη ψύξη και μετωπική αεροδυναμική.

Το νέο ηλεκτρικό SUV θα βασίζεται σε μια από τις νέες πλατφόρμες της εταιρείας που ονομάζεται Lotus Premium Archtecture. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, αν και η Lotusέχει υποσχεθεί ότι το ηλεκτρικό SUV θα φτάνει τα 100 χλμ/ώρα σε περίπου 3 δευτερόλεπτα. Η χωρητικότητα των μπαταριών θα κυμαίνεται από 92 έως 120 kWh, οι οποίες σύμφωνα με την εταιρεία θα χρησιμοποιούν το πιο «προηγμένο σύστημα φόρτισης EV υψηλής ταχύτητας 800 Volt». Αυτό θα μπορούσε να κάνει την μπαταρία του Type 132 να φορτίζεται από το 0 στο 80% σε χρόνο μόλις 20 λεπτών.

Οι πρώτες εικόνες και το teaser βίντεο αποκαλύπτουν την εξαγωνική κάτω γρίλια που βρίσκεται πάνω από ένα τονισμένο μπροστινό splitter από ανθρακονήματα. Κάθε εξάγωνο χωρίζεται σε έξι τριγωνικά ενεργά μέρη, τα οποία πρόκειται να ανοίγουν και να κλείνουν ανάλογα με τις ανάγκες ψύξης της μπαταρία και των κινητήρων. Οι teaser εικόνες δεν αφήνουν να φανεί ολόκληρο το στυλ του αυτοκινήτου, αν και δεν αποκλείεται η εμφάνιση του να μη μοιάζει με κανένα άλλο μοντέλο της Lotus, με δεδομένο ότι θα είναι και το πρώτο SUV της μάρκας.

Το Type 132 θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Lotus και αυτό που θα οδηγήσει την εταιρεία στο μέλλον. Ένα τετράθυρο κουπέ θα ακολουθήσει το 2023, όπως και ένα ακόμη μεγαλύτερο SUV το 2024. Στη συνέχεια, η βρετανική εταιρεία θα χρειαστεί παραπάνω από ένα χρόνο για να ολοκληρώσει το ολοκαίνουργιο, πλήρως ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο της για το 2026, το οποίο και θα ολοκληρώσει την πλήρως ηλεκτρική σειρά της εταιρείας. Η Lotus δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα για πόσο διάστημα θα παράγεται η Emira, η οποία όπως έχει δηλώσει θα είναι και το τελευταίο μοντέλο της με κινητήρες εσωτερικής καύσης.