H Lucid είναι πανέτοιμη για να επιτεθεί στην Tesla!


H αμερικανική εταιρία ανακοίνωσε πως έχει ολοκληρώσει την πρώτη φάση της κατασκευής του εργοστάσιού της στην Αριζόνα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: LUCID
  • 1/12/2020

Όπως φαίνεται μία νέα «Tesla» γεννιέται στις ΗΠΑ με την Lucid να ανακοινώνει πως τα πάντα βαίνουν αισίως ώστε να μπορέσει το Air να βγει από την γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο στην Αριζόνα μέσα στο 2021. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κάποια φούσκα, όπως στην περίπτωση της Nikola, αλλά με μια σοβαρή εταιρία που χτίζει τις δικές της εγκαταστάσεις παραγωγής.

Στόχος της Lucid είναι να κατασκευάζει περίπου 30.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα το χρόνο στην μονάδα που ξεκίνησε να χτίζεται από πέρυσι τον Δεκέμβριο στο Casa Grande. Μέχρι το 2028 έχουν προγραμματισθεί τρεις επιπλέον προσθήκες και αν όλα πάνε καλά τότε η συνολική παραγωγική δυνατότητα θα εκτοξευθεί στις 400.000 μονάδες!

«Έχουμε ξεπεράσει για το Lucid AMP-1 μια έκταση 590 στρεμμάτων στο Casa Grande της Αριζόνα και σε λιγότερο από ένα χρόνο ολοκληρώσαμε το πρώτο εργοστάσιο EV στη Βόρεια Αμερική», δήλωσε ο επικεφαλής της Lucid και διευθύνων σύμβουλος τεχνολογίας Peter Rawlinson».

Οι πρώτες εκδόσεις του Lucid Air που θα βγουν από το εργοστάσιο αναμένεται να είναι οι Dream Edition που θα έχουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ και συνδυασμένη ισχύ στα 1.080 άλογα. Η επιτάχυνση για τα 0-96 km/h θα είναι στα 2,5 sec με διάφορες εκδόσεις μπαταρίες και αυτονομίες πάνω από 800 km χάρη στην μπαταρία των 113 kWh. H τιμή του στα ΗΠΑ θα ξεκινά από τις 69.900 δολάρια.