H Mansory επεμβαίνει και στην Bentley Bentayga


Οι άνθρωποι της Mansory, του γερμανικού οίκου βελτιώσεων, αυτή τη φορά ασχολήθηκαν με την Bentley Bentayga και το αποτέλεσμα το βλέπουμε στις φωτογραφίες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 16/5/2021

Η εταιρεία Mansory έχει γίνει γνωστή όχι μόνο για τις βελτιώσεις σε οχήματα επιδόσεων αλλά και λόγω του ότι προσπαθεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον δημιουργώντας σκοπίμως εξεζητημένα αισθητικά πακέτα για να τα κάνει να ξεχωρίζουν.

Αυτό τα κάνει αμέσως αναγνωρίσιμα ως δικά της δημιουργήματα, καθώς έχουν συγκεκριμένη ταυτότητα έπειτα από την επέμβαση των στελεχών της στα αυτοκίνητα. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι αμφιλεγόμενο αναφορικά με την αισθητική και την ομορφιά.

Αυτή τη φορά, στη Mansory ασχολήθηκαν με την επανασχεδιασμένη Bentley Bentayga και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε. Οι προσθήκες που έχουν γίνει στο αμάξωμα για να δείχνει περισσότερο επιθετικό είναι από ανθρακονήματα και έχουν τοποθετηθεί τροχοί 23 ιντσών, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστικό κόκκινο περίγραμμα στο χείλος τους.

Στο εσωτερικό, επιλέχθηκε ο συνδυασμός μαύρου και κόκκινου δέρματος, ενώ στο ταμπλό, την κονσόλα και το εσωτερικό των θυρών έχει τοποθετηθεί επένδυση από ανθρακονήματα. Το αποτέλεσμα είναι ιδιότυπο και κρίνεται βάσει του γούστου που έχει καθένας από εμάς.

Ωστόσο, εκτός από τον αισθητικό τομέα, ο οποίος έγκειται στον υποκειμενισμό μας, υπάρχει και το αντικειμενικό στοιχείο που δεν είναι άλλο από τις βελτιώσεις που έχουν γίνει στον τετράλιτρο, twin-turbo V8 κινητήρα τής Bentayga.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η Mansory, αυτές αφορούν στην τοποθέτηση μεγαλύτερων υπερτροφοδοτών και αυλών εισαγωγής, όπως και σπορ εξάτμιση και αντίστοιχων καταλυτών σε αυτή.

Βάσει των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα ο γερμανικός οίκος, έπειτα από τις βελτιώσεις ο V8 κινητήρας αποδίδει μέγιστη ισχύ 760 PS και μέγιστη ροπή 1.020 Nm. Συγκριτικά, η «κανονική» Bentayga έχει μέγιστη ισχύ 549 PS/6.000 rpm και μέγιστη ροπή 770 Nm/1.900-4.500 rpm. 

Μάλιστα, η απόδοση της Mansory Bentley Bentayga είναι μεγαλύτερη και από την εκδοχή του υπερπολυτελούς SUV μοντέλου της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας με τον υπερτροφοδοτούμενο W12 κινητήρα χωρητικότητας έξι λίτρων. Θυμίζουμε ότι αυτή η κορυφαία έκδοση της Bentayga αποδίδει 635 PS/5.000-5.750 rpm και η ροπή φτάνει τα 900 Nm/1.500-5.000 rpm. Προς το παρόν, από τη Mansory δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή πώλησης της (βελτιωμένης από αυτή) Bentley Bentayga.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.