Η Manthey πάει την Porsche 911 GT3 σε άλλο επίπεδο (photos)


Η Manthey αναβάθμισε την Porsche 911 GT3 γενιάς 992 σε καίριους τομείς, διατηρώντας τον κινητήρα απαράλλακτο.

  • ΦΩΤΟ: Porsche, Manthey
  • 24/5/2023

Η Porsche 911 GT3 της γενιάς 992 αποτελεί μία από τις δημοφιλείς επιλογές ανάμεσα στα υψηλών επιδόσεων σπορ αυτοκίνητα, κάτι που αποδεικνύεται μεταξύ άλλων και από το γεγονός ότι μπορεί να γράψει έναν γύρο στο Nurburgring σε λιγότερο από 7 λεπτά.

Υπάρχει κι η επιλογή για την πιο «ακραία» GT3 RS, αλλά και μία ακόμη που δεν προέρχεται από την ίδια την Porsche. Πρόκειται για το κιτ αυξημένης απόδοσης της Manthey.

Η Manthey-Racing είναι, άλλωστε, γνωστή στον χώρο των φίλων και ιδιοκτητών μοντέλων της Porsche, και το νέο πακέτο που ετοίμασε έρχεται να αυξήσει τις επιδόσεις της 911 GT3 με αλλαγές στην αεροδυναμική και τις αναρτήσεις.

Στο εμπρός μέρος, θα βρει κανείς νέο, μεγαλύτερο spoiler, καθώς και μοροφοποιητές αέρα στον προφυλακτήρα, που μαζί με τις αλλαγές που έχουν γίνει στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου βελτιώνουν συνολικά την αεροδυναμική απόδοσή του. 

Πίσω, θα βρει κανείς μεγαλύτερη πτέρυγα με πτερύγιο Gurney, μεγαλύτερα πλαϊνά στοιχεία και νέα γωνία κλίσης. Επίσης, παρατηρούνται και νέα καλύμματα στους πίσω τροχούς, όπως και νέο διαχύτη με μεγαλύτερα πτερύγια.

Κάτω από το αμάξωμα, Porsche και Manthey συνεργάστηκαν στο να αναβαθμίσουν τις αναρτήσεις, που πλέον μπορούν να ρυθμιστούν χωρίς την ανάγκη χρήσης εργαλείων, αυξάνοντας τις επιλογές για τη ρύθμιση των αμορτισέρ κατά 7%. Στο εμπρός μέρος, η ανάρτηση έχει σκληρύνει κατά 10%, ενώ για την πέδηση έχουν τοποθετηθεί νέα δισκόφρενα. 

Με όλες τις αναβαθμίσεις, που κοστίζει περί τα 50.000 ευρώ, ο χρόνος της 911 GT3 στο Nurburgring πέφτει κατά 4,1 δευτερόλεπτα, δηλαδή φτάνει τα 6:55.737.

Όλα αυτά χωρίς να αλλάξει το μοτέρ, που μένει ο ίδιος, flat-6 κινητήρας των 4L με απόδοση 509 PS.