H Manthey Racing «απογειώνει» την Porsche 911 GT3


Για ακόμα μία φορά Manthey Racing και Porsche έκατσαν στο ίδιο τραπέζι και μέσα από τη συνεργασία τους προέκυψε η Porsche 911 GT3 σε μια πιο «track-friendly» εκδοχή της.

  • 17/12/2021

Η γερμανική εταιρία βελτιώσεων, Manthey Racing, θέλησε να προχωρήσει σε μια αναβάθμιση της Porsche 911 GT3, αυξάνοντας την ικανότητά της στην πίστα χωρίς να αφαιρέσει κανέναν βαθμό από την απόλαυση που προσφέρει στον οδηγό της κατά την οδήγηση στον δρόμο.

Με αυτή τη λογική αποφάσισε να αφήσει άθικτο τον κινητήρα των 510 PS και της τελικής των 318 km/h και να προχωρήσει σε μια σειρά παρεμβάσεων στην αεροδυναμική και στα συστήματα φρένων και αναρτήσεων. Συγκεκριμένα το body kit  της Manthey περιλαμβάνει splitters στον μπροστά προφυλακτήρα, τοποθέτηση διαχύτη στον πίσω, μεγαλύτερη αεροτομή από ανθρακόνημα καθώς και τοποθέτηση «αεροδίσκων» στους πίσω τροχούς. Επιπρόσθετα τοποθετήθηκαν πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, ενισχυμένο σύστημα φρένων και ζάντες «OM-1» σε χρυσαφί χρωματισμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως η standard έκδοση της 911 GT3 ήταν αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο της, με την χρονομέτρηση στο Nόrburgring Nordschleife να είναι κατεβασμένη κατά 17 sec. Αυτές οι επιδόσεις ανέβασαν ακόμα περισσότερο τον πήχη για τους μηχανικούς της Manthey, που είδαν το project αναβάθμισης της 911 GT3 ως μία τεράστια πρόκληση.

Το πακέτο βελτίωσης της Manthey Racing αναμένεται να είναι διαθέσιμο από την άνοιξη του 2022.