H Maserati επιμένει ότι θα βγάλει την Alfieri


Αν και η κατάσταση στις πωλήσεις δεν είναι ανθηρή -κάθε άλλο μάλιστα-, η ιστορική ιταλική μάρκα στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση ενώ επιμένει ότι θα φέρει στην παραγωγή την πολυσυζητημένη Alfieri.

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/11/2019

Τα προγράμματα πάνε και έρχονται για την Maserati η οποία όμως δεν λέει να ξεκολλήσει από την χαμηλή πτήση των πωλήσεων. Το νέο πρόγραμμα προβλέπει ότι το περιβόητο σπορ μοντέλο με την ονομασία Alfieri θα βγει μέσα το 2020 ενώ στο 2021 θα παρουσιαστεί ένα νέο SUV, κάτω από την Levante.

Tην ίδια χρονιά θα παρουσιαστεί και η Alfieri Cabrio μαζί με την ολοκαίνουργια GranTourismo. Από εκεί και πέρα θα υπάρξει η νέα GranCabrio, η ολοκαίνουργια Quattroporte το 2022 και τέλος μία νέα Levante για το 2023. Όλα τα νέα μοντέλα θα έχουν και κάποιας μορφής ηλεκτρική υποβοήθηση, με την Levante να έχει και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Η Maserati σχεδιάζει επίσης να μπει στην αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 μέχρι το 2023, αν και μάλλον θα είναι δύσκολο με την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εταιρία.

Το τρίτο τρίμηνο του 2019 οι πωλήσεις έπεσαν κατά 29% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς, και τα κέρδη είναι κάτω κατά 38%. Οι πωλήσεις σε επίπεδο έτους είναι πεσμένες κατά 45%, κάτι που οδηγεί σε μεγάλες ανακατατάξεις στα υψηλά κλιμάκια της εταιρίας.

Το μέλλον θα δείξει αν όντως υπάρχει δυνατότητα για την Maseratti να ανακάμψει από αυτή την δύσκολη κατάσταση, και αν τα νέα δεδομένα της συγχώνευσης με το γκρουπ PSA θα έχουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα στην φημισμένη ιταλική μάρκα.