Η Maybach Coupe του Καντάφι είναι από άλλον πλανήτη


To μεγάλο κουπέ προέρχεται από μετατροπή της λιμουζίνας και φυσικά ήταν ακόμα πιο ακριβό και ιδιαίτερο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 1/2/2021

Στην επίσημη γκάμα της Maybach, πριν από περίπου μια δεκαετία και πλέον, όταν αποτελούσε τη μάρκα υπερπολυτελείας της Mercedes, δεν υπήρχε κάποιο κουπέ. Το οποίο ανέλαβε να κατασκευάσει χρησιμοποιώντας σα βάση τη λιμουζίνα, η εταιρεία Xenatec.

H Xenatec Maybach 57S Coupe, όπως είναι ολόκληρη η ονομασία της, θα κατασκευαζόταν το πολύ 100 φορές. Η πρόβλεψη αυτή ήταν κάτι παραπάνω από αισιόδοξη, καθώς στην πράξη φτιάχτηκαν κατά άλλους οχτώ και κατά άλλους έξι Maybach Coupe.

Το βέβαιο είναι πως για την υπ’ αριθμόν 004 η παραγγελία είχε δοθεί από τον τότε ισχυρό άντρα της Λιβύης. Το συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι. Ο οποίος είχε επιλέξει δίχρωμα αμάξωμα, σε μπεζ και λευκό, ενώ ίδιες είναι οι αποχρώσεις και στο εσωτερικό.

Που φυσικά είναι πολυτελέστατο, καθώς ο Καντάφι δεν μπήκε στον κόπο να επιλέξει εξοπλισμό. Πολύ απλά γιατί πήρε τα πάντα. Από το ψυγειάκι στο πίσω κάθισμα και τα CD και DVD Changers -τα θυμόσαστε;- μέχρι το θερμαινόμενο τιμόνι. Που μάλλον δεν θα το χρησιμοποιούσε ποτέ στη Λιβύη…

Ο κινητήρας είναι ο V12 των 6.000 cc και των 615 PS της Mercedes, ο οποίος δεν πιεζόταν για να κινήσει τους 2,7 τόνους που ζυγίζει το αμάξωμα.

Ο Καντάφι δεν πρόλαβε να χαρεί τη δίθυρη Maybach, μιας και έχασε την εξουσία και τη ζωή του το 2011. Το αυτοκίνητο βρίσκεται σε μια εταιρεία στην Ολλανδία, την Auto Leitner, με μόλις 2.300 χιλιόμετρα στο κοντέρ και μια τιμή που φτάνει τις 961.950 ευρώ.