Η McLaren 620R είναι ένα αγωνιστικό… δρόμου!


Πρόκειται για μια ειδική έκδοση Sports Series που θα υπάρξει σε περιορισμένο αριθμό με τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδίδονται από το Φεβρουάριο του 2020.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/12/2019

Την βάση για την 620R αποτέλεσε η αγωνιστική McLaren GT4 και με τις σωστές αναβαθμίσεις το νέο μέλος της Sports Series έχει άδεια κυκλοφορίας για τους δρόμους. Θα κατασκευαστούν μόλις 350 αυτοκίνητα με το καθένα να τιμάται στην Βρετανία από 250.000 στερλίνες (μαζί με τους φόρους).

Για όσους αγοράσουν την 620R στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ στην τιμή συμπεριλαμβάνεται πακέτο η εμπειρία μίας «Pure McLaren Track Day», όπως την αποκαλούν οι Βρετανοί. Αρκετή ώστε να μυηθεί ο νέος πελάτης στην ισχυρότερη McLaren Sports Series που αποδίδει 620 PS και 620 Nm από τον γνωστό twin-turbo V8 των 3,8 lt.

Ανάμεσα στις πολλές βελτιώσεις και στα highlights περιλαμβάνεται η απόδοση 185 kg κάθετου αεροδυναμικού φορτίου στην ταχύτητα των 250 km/h, ενώ προαιρετικά και αποκλειστικά για την πίστα υπάρχουν διαθέσιμα σλικ Pirelli P Zero Trofeo R.

Επίσης, υπάρχουν κεραμικά δισκόφρενα, μονομπούλονες ζάντες, ειδική χαλύβδινη εξάτμιση, χαμηλωμένη ανάρτηση με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ κ.α. Στο εσωτερικό τα καθίσματα είναι κάρμπον, ενώ για το αμάξωμα υπάρχουν τρεις χρωματικές επιλογές (McLaren Orange, Silica White και Onyx Black).