H McLaren επενδύει στα sportscars


Η McLaren ανακοίνωσε ότι θα επιμείνει στην κατασκευή sportscars τα οποία να διατηρούν τη φήμη της εταιρείας σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις και τον χαρακτήρα τους αλλά θα είναι και άνετα στην καθημερινή χρήση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 10/7/2019

Mε αυτό τον τρόπο, τα στελέχη της McLaren απέκλεισαν τη δημιουργία ενός SUV μοντέλου που θα φέρει το σήμα της, κάτι που έχουν κάνει ή πρόκειται να κάνουν οι άμεσοι ανταγωνιστές της. Η νέα GT, η οποία παρουσιάστηκε στο «Goodwood Festival of Speed», είναι ένα αυτοκίνητο που στοχεύει σε ευρύτερο αγοραστικό κοινό, καθώς θα είναι περισσότερο προσιτή. Το νέο μοντέλο, το οποίο πρωτοείδαμε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, θα είναι διαθέσιμο προς τα τέλη του έτους, όπως έγινε γνωστό.

Σύμφωνα με τον κ. Paul Buddin, Οικονομικός Διευθυντής της McLaren Automotive, το καινούργιο μοντέλο απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν ένα πολυτελές sportscar, με κορυφαίες επιδόσεις για την κατηγορία, ικανό αποθηκευτικό χώρο και ευκολοδήγητο στην καθημερινή χρήση του.

Το αυτοκίνητο θα έχει έναν καινούργιο V8 τετράλιτρο twin turbo κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο. Η μέγιστη ισχύς του θα είναι 620 PS, η τελική ταχύτητα του οχήματος θα φτάνει τα 325 km/h και θα επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 3,2 sec.

Σύμφωνα με την εταιρεία, θα υπάρχουν και άλλες εκδόσεις της GT χάρη στις οποίες η McLaren αναμένει την αύξηση των πωλήσεών της. Στα σχέδιά της είναι να δημιουργήσει μια γκάμα από 18 εκδόσεις των μοντέλων της και οι συνολικές ετήσιες πωλήσεις της να φτάσουν τις 6.000 μονάδες ως το 2025. Όπως δήλωσε ο κ. Buddin, θα υπάρχουν εκδόσεις με υβριδικό κινητήρα σε όλα τα οχήματά της ως εκείνη τη χρονιά, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της.