Η McLaren συνεργάζεται με την εταιρεία που φτιάχνει τα μαχητικά F-35


Περιέργως οι Βρετανοί ανακοίνωσαν τη συμφωνία τοποθετώντας την McLaren Artura δίπλα στο υπερηχητικό SR-72 Darkstar, το οποίο έχουμε δει να γίνεται... συντρίμμια στην ταινία Top Gun: Maverick. 

  • 13/12/2022

Η αυτοκινητοβιομηχανία δείχνει αποφασισμένη να μπει δυναμικά στη νέα εποχή που ξημερώνει για τον κλάδο και σε αυτό το πλαίσιο μεγάλα brands προχωρούν σε συνεργασίες με εταιρείες κατασκευής αεροσκαφών με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων.

Έτσι λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας της Renault με την Airbus έρχεται η McLaren για να γνωστοποιήσει τη συμφωνία της με την αμερικανική Lockheed Martin που κατασκευάζει μαχητικά αεροσκάφη όπως το F-16, που βρίσκεται ήδη στην υπηρεσία της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και το πέμπτης γενιάς F-35 που... πλησιάζει στα μέρη μας.

Όπως έγινε γνωστό οι Βρετανοί θα συνεργαστούν στενά με το τμήμα Skunk Works της Lockheed Martin και στόχος είναι η ανάπτυξη ενός συστήματος σχεδιασμού που θα μεταφέρει τις καινοτομίες που εφαρμόζονται στην αεροναυπηγική, στον κόσμο των αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα η McLaren αναφέρει πως αυτή η συνεργασία θα επιτρέψει στην εταιρεία να ρυθμίσει τις παραμέτρους για τα συστήματα πάνω στα οποία δουλεύει, για να αποδίδουν με μεγαλύτερη ακρίβεια και σε πιο σύντομο χρόνο από τις παραδοσιακές μεθόδους σχεδιασμού.  

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι είναι σχεδόν απίθανο οι πελάτες της McLaren να μπορέσουν να έρθουν σε άμεση οπτική επαφή με το αποτέλεσμα που θα προκύψει μέσα από αυτή τη συνεργασία, μιας και από τις ανακοινώσεις φαίνεται ότι θα αφορά κυρίως στη βελτιστοποίηση των διαδικασιών.

Όπως και να έχει αυτό το «πάντρεμα» έδωσε την ευκαιρία στους ανθρώπους της McLaren να μεταφέρουν την Artura στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Lockheed Martin και να βγάλουν μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες του δίπλα στο υπερηχητικό SR-72 Darkstar που πρωταγωνιστεί στην ταινία Top Gun: Maverick. Βέβαια, το μαχητικό που εμφανίζεται εκεί ανατινάσσεται αφού πρώτα έχει σπάσει το όριο των Mach 10 (10 φορές η ταχύτητα του ήχου) αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...

Πηγή: roadandtrack.com