Η Mercedes-AMG «φιμώνει» τα μοντέλα της


Μικρότερης έντασης θα είναι ο ήχος που θα παράγουν οι επόμενες γενιές των μοντέλων της Mercedes-AMG σε μια προσπάθεια εναρμόνισης με τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

  • KEIMENO: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 30/7/2019

Άσχημα είναι τα νέα από το στρατόπεδο της Mercedes-AMG, καθώς οι Γερμανοί φαίνονται διατεθειμένοι να περιορίσουν την ένταση του ήχου που παράγουν τα μοντέλα τους ώστε τα τελευταία να εναρμονίζονται με τους αυστηρότερους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Η απόφαση αυτή πρόκειται να επηρεάσει και τα μοντέλα που θα προσφέρονται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς το κόστος εξέλιξης διαφορετικών συστημάτων εξαγωγής για κάθε μοντέλο είναι πολύ υψηλό.

Τα πρώτα «θύματα» του ηχητικού εξορθολογισμού είναι η Mercedes-AMG A 45 S και η CLS 45 S,  οι οποίες εξοπλίζονται με τον ισχυρότερο τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης του πλανήτη αποδίδοντας 421 ίππους και 500 Nm ροπής.

Μάλιστα το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει όλο και πιο αυστηρά όρια ως προς την παραγωγή θορύβου είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσει σε νέα προσαρμογή των προδιαγραφών των υψηλών επιδόσεων προτάσεων της Mercedes-AMG.