Η Mercedes-AMG ONE «πετάει» στο θρυλικό Hockenheimring (video)


Δείτε την εντυπωσιακή Mercedes-AMG ONE να κατακτά το Hockenheimring, στο πρώτο onboard βίντεο από το νέο hypercar εκ Affalterbach.

  • 18/7/2022

H πολυαναμενόμενη κυκλοφορία της Mercedes-AMG ONE δεν αργεί, αφού πριν λίγες εβδομάδες έγινε κι η επίσημη παρουσία της. 

Αυτό που την ξεχωρίζει είναι ο κινητήρας της, ο οποίος έχει δανειστεί μια σειρά τεχνολογικών στοιχείων από το υβριδικά μονοθέσια του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ. Οι δυσκολίες της προσαρμογής στα νόμιμα πλαίσια ενός δρόμου ήταν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, όμως οι μηχανικοί που ανέλαβαν τα φέρουν εις πέρας την αποστολή τα κατάφεραν περίφημα.

Η δύναμη της Mercedes-AMG ONE προέρχεται από έναν V6 turbo κινητήρα 1.6 λίτρων που πιάνει «κόκκινα» στις 11.000 rpm. Προφανώς το «παζλ» δεν σταματά εδώ… Στα υπόλοιπα «κομμάτια» συναντάμε τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που έρχονται για να συμπληρώσουν τη ΜΕΚ.

Οι δύο είναι τοποθετημένοι στους δύο μπροστινούς τροχούς και αποδίδουν 322 PS, άλλος ένας έχει «παντρευτεί» με τον κινητήρα και στέλνει 161 PS στον στρόφαλο, ενώ ο τελευταίος έχει πιαστεί χέρι-χέρι με το turbo και «σερβίρει» 121 PS.

Όλα τα παραπάνω συνδυαστικά επιτρέπουν στη Mercedes-AMG ONE να κινείται με δύναμη 1.063 PS που περνάει σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το project. Οι επιδόσεις που ανακοίνωσε ο κατασκευαστής είναι εντυπωσιακές. Το 0-100 km/h έρχεται σε 2.9 sec., το 0-200 km/h σε 7 sec. ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 353 km/h.

Το hype γύρω από το αυτοκίνητο αυξάνεται τώρα που έχουμε και τις πρώτες εικόνες από μέσα, εν ώρα αγωνιστικής οδήγησης στην πίστα του Hockenheim, στη Γερμανία.

Απολαύστε το βίντεο του AutoGen.pl: