Η Mercedes EQC μετατρέπεται σε offroad animal


Σε ένα υψηλών προδιαγραφών και ικανοτήτων offroader μετατράπηκε η ηλεκτροκίνητη Mercedes-Benz EQC δίνοντας τις δικές της απαντήσεις για το αν ένα μηδενικών ρύπων SUV μπορεί να πατήσει στο χώμα και τη λάσπη.

  • 13/10/2020

Τα ηλεκτροκίνητα SUV αυξάνονται και πληθύνονται το τελευταίο διάστημα και ως εκ τούτου δεν λίγοι εκείνοι που δικαίως αναρωτιούνται αν ένα μηδενικών ρύπων τετράτροχο μπορεί και πρέπει να κινηθεί πέρα από τα ασφυκτικά όρια της ασφάλτου.

H απάντηση του 1 εκατομμυρίου δολαρίων έρχεται από τη Mercedes-Benz, η οποία και τροποποίησε τις προδιαγραφές της EQC δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ικανό off roader.

H Mercedes-Benz EQC 4X42όπως είναι η πλήρης ονομασία της, διαθέτει αυξημένη απόσταση από το έδαφος και έκκεντρους άξονες, στοιχείο που μεγιστοποιεί το περίφημο ground clearance.

Πιο συγκεκριμένα από τα 140 χιλιοστά το Ground Clearance έφτασε στα 293 χιλιοστά, ξεπερνώντας ακόμα και τις «επιδόσεις» της εμβληματικής G-Class.

Ανάλογη αύξηση παρουσιάζουν οι γωνίες εισόδου και διαφυγής του ηλεκτροκίνητου SUV, γεγονός που σε συνδυασμό με τα ειδικών προδιαγραφών ελαστικά και την άμεση απόδοση ροπής και ισχύος που διασφαλίζουν οι ηλεκτροκινητήρες, διαμορφώνουν ένα πραγματικά ακλόνητο offroad όχημα.

Διαβάστε ακόμα:

Επτά premium SUV σε μια εκτός δρόμου μάχη (Video)

Η εντυπωσιακή μάχη τριών τετρακίνητων θηρίων (βίντεο)

  

EQC 4x4² (study)

EQC 400 4MATIC (standard)[2]

Approach angle

Degrees

31.8

20.6

Departure angle

Degrees

33.0

20.0

Breakover angle

Degrees

24.2

11.6

Ground clearance

mm

293

140

Fording depth

mm

400

250