Η Mercedes προγραμματίζει εκδόσεις AMG για 4 ηλεκτρικά της μοντέλα


H απόδοση των συστημάτων πρόωσης των ηλεκτρικών AMG θα ξεπερνά αυτές των αντίστοιχων συμβατικών εκδόσεων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 10/2/2021

Τα ηλεκτρικά μοντέλα μπορεί αν εξυπηρετούν καταρχήν την πιο καθαρή και φιλική προς το περιβάλλον μετακίνηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στερούνται επιδόσεων. Κάθε άλλο μάλιστα, ενώ σε σχέση με τα συμβατικά με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης έχουν το πλεονέκτημα της άμεσης απόδοσης της ροπής τους.

Αυτό φυσικά δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο, πόσο μάλλον τα τμήματα των κατασκευαστών που ασχολούνται με τα πιο σπορ μοντέλα. Όπως είναι για παράδειγμα η AMG για τη Mercedes. H οποία έχει στα πλάνα της να ασχοληθεί και με τα ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας. Τις EQA, ΕQB, EQS και EQE.

Η αρχή θα γίνει λογικά από την EQA, που άλλωστε είναι και αυτή που έχει παρουσιαστεί κανονικά. Όπως έχουν ήδη αναφέρει στελέχη της γερμανικής εταιρείας θα υπάρξουν και εκδόσεις της με δύο ηλεκτροκινητήρες, τετρακίνηση και περί τα 200 με 250 kW. Μια έκδοση ΑΜG θα μπορούσε να ανέβει μέχρι και τα 300 kW ή και παραπάνω και να ξεπεράσει και την AMG GLA 45 S των 421 PS (310 kW).

To ίδιο σύστημα πρόωσης θα χρησιμοποιηθεί φυσικά και στην αντίστοιχη GLB, ενώ η έκδοση AMG της EQS θα φτάνει τουλάχιστον τα 450 kW και θα εξελιχθεί ειδικά για να τοποθετηθεί απέναντι στο Plaid drive της Tesla. Φυσικά τα ίδια θα ισχύουν και για την αντίστοιχη EQE, αλλά και για τα SUV με τα οποία τα δύο πολυτελή ηλεκτρικά μοντέλα θα έχουν πολλά κοινά.