H Mitsubishi βγάζει στο σφυρί 14 ιστορικά αυτοκίνητα


H Mitsubishi Μεγάλης Βρετανίας αποφάσισε να αποχωριστεί τα ιστορικά μοντέλα που είχε στην κατοχή της, βγάζοντας στο σφυρί 14 εμβληματικά τετράτροχα.

  • 18/3/2021

Την απόφαση να αποχωριστεί τον στόλο των ιστορικών οχημάτων που είχε στην κατοχή της πήρε η Mitsubishi, εκποιώντας όχι ένα και δύο αλλά 14 αυτοκίνητα.

Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν τα τρία Mitsubishi Lancer EVO και ειδικότερα το Tomi Makinen Edition του 2001 αλλά και το αγωνιστικών προδιαγραφών Lancer Evolution IX του 2007 το οποίο κατέκτησε το βρετανικό πρωτάθλημα ράλλυ το 2007 και το 2008.

Απαρατήρητο δεν θα μπορούσε να περάσει και το 3000GT του 1992 με τα μόλις 55.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρό του, καθώς και ενός Jeep που η Mitsubishi κατασκεύαζε σε συνεργασία με τη Willys μετά το τέλος του B’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Για τους λάτρεις της περιπέτειας, βέβαια, η συλλογή της Mitsubishi Μεγάλης Βρετανίας κρύβει έναν πραγματικό θησαυρό που δεν είναι άλλος από το L200 Desert Warrior.

Η ειδικών προδιαγραφών έκδοση του δημοφιλούς pickup αποτελεί μια one off κατασκευή, η οποία μάλιστα συνοδεύεται και από ένα custom δίκυκλο ικανό να υποστηρίξει τις εκδρομικές ανησυχίες σας.

Η διαδικασία της δημοπρασίας και των 14 αυτοκινήτων θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για κανένα όχημα δεν υπάρχει ελάχιστη τιμή πώλησης, γεγονός που σημαίνει ότι αν δεν υπάρξει αναμενόμενη ζήτηση κάποια από τα μοντέλα της Mitsubishi μπορεί να αλλάξει χέρια για ένα πολύ μικρό ποσό.