Η Mustang Mach-E εναντίον… όλων! (βίντεο)


Πως μεταφράζονται τα 482 χιλιόμετρα (ή 300 μίλια) αυτονομίας μίας Mach-E; Η επιτάχυνση που προσφέρει; Η Ford προσπαθεί να βοηθήσει το κοινό, χρησιμοποιώντας μία σειρά μάλλον πρωτότυπων παραδειγμάτων…

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 13/2/2021

Μπορεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να αποτελούν το μέλλον, σήμερα όμως βρισκόμαστε στο παρόν, όπου τα υγρά καύσιμα κατέχουν ακόμα τα σκήπτρα, ενώ πολύς κόσμος είναι ακόμα διστακτικός, ως προς την όποια αλλαγή. Για το λόγο αυτό, η Ford αποφάσισε να γυρίσει μία σειρά πρωτότυπων βίντεο, που βασίζονται κατά κανόνα στην επιστήμη της φυσικής, ώστε να πείσει και τους πλέον αρνητικούς για τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής Mustang Mach-E.

Ως μέρος μίας ευρύτερης διαφημιστικής καμπάνιας, η Mach-E καλείται να ανταπεξέλθει σε μία σειρά δοκιμασίες. Αρχικά, δοκιμάζει την τύχη της εναντίον της βαρύτητας! Σε μία επίδειξη που θυμίζει cartoon, επιταχύνει από στάση προς την κατεύθυνση ενός πολυελαίου που πέφτει από την οροφή. Ένα φυσιολογικό SUV, όσο γρήγορο και να ήταν, μάλλον δεν θα απέφευγε τη σύγκρουση. Ένα ηλεκτρικό SUV όμως, με επιτάχυνση 0-100 σε μόλις 4,8 sec (ή 3,5 για την έκδοση GT) δεν έχει κανένα πρόβλημα να περάσει. πριν καταλήξει ο πολυέλαιος στην οροφή του.  

Ένα επόμενο «πείραμα» έχει να κάνει με την ηλεκτρική αυτονομία του οχήματος. Και για αυτό οι άνθρωποι της Ford επιστρατεύουν έναν πύραυλο! Η εκκίνηση δίνεται ταυτόχρονα και, ας μην κοροϊδευόμαστε, ο πύραυλος είναι σαφώς πιο γρήγορος… Το ζήτημα όμως εδώ δεν έχει να κάνει με τη διάρκεια πτήσης αλλά με την εμβέλεια. Και όταν αντικρύζεις όλη αυτή την εικόνα από δορυφόρο, παίρνεις μια γεύση για το μέχρι που μπορεί να φτάσει το αυτοκίνητο πριν να χρειαστεί να ξαναμπεί στην πρίζα.

Ολοκληρώνοντας, η διαφημιστική εταιρία της Ford δείχνει να ακολουθεί μία πρωτότυπη διαδρομή για τη διάδοση της ηλεκτροκίνησης και την παράλληλη προώθηση της νέας Mustang Mach-E. Και μπράβο τους, αφού το αποτέλεσμα δύσκολα θα αφήσει κάποιον αδιάφορο.