Η νέα BMW M2 κάνει εντατικές δοκιμές στο Salzburgring


Η BMW έφερε την ολοκαίνουρια Μ2 για εξαντλητικές δοκιμές σε συνθήκες αγώνων πίστας στην Αυστριακή πίστα του Salzburgring. Η υψηλή απόδοση του 6κύλινδρου, το πλαίσιο M και οι δύο επιλογές μετάδοσης εγγυώνται μια μοναδική, σπορ οδηγική εμπειρία, ακόμη και όταν η Μ2 πιέζεται στα άκρα.

  • 13/6/2022

Λίγοι μόλις μήνες απομένουν μέχρι την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας BMW M2 και η τελική φάση δοκιμών για την εξέλιξη του νέου σπορ κουπέ του τμήματος Μ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η νέα BMW M2 σύμφωνα με τη βαυαρική φίρμα θα προσφέρει καθαρόαιμη αγωνιστική τεχνολογία για οδήγηση στο δρόμο και για αυτό υποβλήθηκε σε εντατικές δοκιμές στην πίστα του Salzburgring στην Αυστρία.

Από τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική εταιρεία δεν μπορούμε να εξάγουμε πολλά συμπεράσματα για τις αλλαγές και την εμφάνιση της νέαςΜ2, αφού το μοντέλο καλύπτεται με έντονο καμουφλάζ, αν και έχουμε το δεδομένο ότι θα βασίζεται στην νέα γενιά της Σειράς 2 κουπέ που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Οι τελευταίες δοκιμές της Μ2 επικεντρώθηκαν στη δυναμική συμπεριφορά και το πλαίσιο και η BMW ισχυρίζεται ότι η νέαM2 εντυπωσίασε με εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Το νέο μοντέλο παραγωγής του ΜDivision θα έχει παραπλήσιο επίπεδο απόδοσης με την BMW M2 CS, την αποκλειστική ειδική έκδοση της BMW M με ισχύ 450 PS.

Η ισχύς κάτω από το καπό της BMW M2 θα προέρχεται φυσικά από τους δοκιμασμένους 6κύλινδρους σε σειρά κινητήρες των M3 και M4. Οι δύο επιλογές μετάδοσης θα είναι το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και το αυτόματο 8 σχέσεων MSteptronic. Το προσαρμοζόμενο πλαίσιο M και η κίνηση στους πίσω τροχούς εγγυώνται την σπορ οδηγική συμπεριφορά στη νέα BMW M2, ενώ το σύστημα πέδησης προέρχεται επίσης από τις M3 και M4.

Η σπορ εμφάνιση της νέας BMW M2 τονίζεται από μια σειρά ειδικών χαρακτηριστικών, όπως την οροφή από carbon για μείωση του βάρους, τα καθίσματα M carbon bucket για οδηγό και συνοδηγό, που διατίθενται επίσης προαιρετικά και τονίζουν την αγωνιστική εμφάνιση της νέας BMW M2.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας BMW M2 θα γίνει τον Οκτώβριο και θα ακολουθήσει το λανσάρισμα της στην αγορά τον Απρίλιο του 2023.