Η νέα BMW M4 CSL έρχεται με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R και… ουρά πάπιας (video)


Λίγο πριν την αποκάλυψη της νέας BMW M4 CSL, οι Βαυαροί μάς προσφέρουν ένα κατατοπιστικό video όπου πρωταγωνιστεί το "πιο άγριο coupe" τους. 

  • 12/5/2022

Η BMW ετοιμάζεται να κορυφώσει τις ενέργειές της για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 50 ετών της M Division, με την πολυαναμενόμενη παρουσίαση του πιο «άγριου» coupe τους. Ο λόγος φυσικά για την νέα BMW M4 CSL με τα τρία τελευταία γράμματα να προσδιορίζουν επαρκώς τον χαρακτήρα της πρότασης- Coupe Sport Leichtbau που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει "ελαφρύ sports coupe".

Προκειμένου να "αναζωπυρώσει" την αγωνία, η BMW δημοσίευσε ένα νέο video στο οποίο μάς παρουσιάζει αρκετές λεπτομέρειες για τη νέα πρόταση με τη βοήθεια του επικεφαλής του Driving Dynamics, Joerg Weidinger.

Τα στοιχεία που τονίζονται μέσα από το υλικό είναι η αεροτομή που έχει αντλήσει την έμπνευσή της από το ένδοξο παρελθόν και είναι τύπου duck tail καθώς και η επιλογή των ελαστικών Michelin Pilot Sport Cup 2 R που θα αποτελούν το… βαρύ πυροβολικό του μοντέλου στη «μάχη» με τις στροφές.

Το πρωτότυπο που εμφανίζεται στο video έχει "ντυθεί" με καμουφλάζ κρύβοντας αρκετές από τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες, ενώ αυτό που μπορεί να διακρίνει κανείς είναι ότι εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, στοιχείο που ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο.

Αναφορικά με το κινητήριο σύνολο, οι μέχρι στιγμής πληροφορίες μιλάνε για μια αναθεωρημένη έκδοση του twin-turbo κινητήρα 6 λίτρων που υπάρχει και στην απλή M4. Η δύναμη θα πλησιάζει τους 550 ίππους ενώ σημαντικές βελτιώσεις αναμένεται να δούμε στο βάρος του αυτοκινήτου που θα είναι τουλάχιστον κατά 100 kg ελαφρύτερο σε σχέση με το κανονικό μοντέλο.

Τέλος, θυμίζουμε ότι η BMW M4 CSL θα κάνει το ντεμπούτο στο Concorso d'Eleganza Villa d'Este που θα διεξαχθεί 20-22 Μαΐου.

Δείτε το video…