Η νέα BMW M4 GT4 έρχεται το 2023!


Ένα χρόνο πριν παραδοθεί στις ομάδες της BMW M Motorsport, η νέα BMW M4 GT4 ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο των δοκιμών της στην Αλμερία.

  • 9/12/2021

Με περισσότερο από ένα χρόνο να απομένει πριν παραδοθεί στις ομάδες της BMW M Motorsport, η νέα BMW M4 GT4 ολοκλήρωσε τις πρώτες της δοκιμές την περασμένη εβδομάδα στην Αλμερία.

Η εξέλιξη του αυτοκινήτου βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο. Στόχος είναι φυσικά να συνεχίσει το εντυπωσιακό success story του προκατόχου του και για να συμβεί αυτό, η νέα BMW M4 GT4 δεν θα αρκεστεί μόνο τα δυνατά σημεία του τρέχοντος αυτοκινήτου, αλλά θα υπάρξουν βελτιώσεις σε ορισμένους τομείς. Εκτός από τις επιδόσεις, οι μηχανικοί της BMW M Motorsport δίνουν επίσης μεγάλη σημασία στην ευκολία συντήρησης και στην αποδοτικότητα του κόστους. Το μοντέλο παραγωγής BMW M παρέχει μια εξαιρετική βάση, ενώ το νέο αυτοκίνητο θα υιοθετήσει επίσης ορισμένα εξαρτήματα από τον μεγάλο του αδερφό, την BMW M4 GT3.

«Με τη νέα BMW M4 GT4, γράφουμε το επόμενο κεφάλαιο σε μια μεγάλη ιστορία επιτυχίας», δήλωσε ο Thomas Felbermair, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της BMW M GmbH. «Το τρέχον μοντέλο έχει ταράξει την ακμάζουσα κατηγορία GT4 τα τελευταία χρόνια και έχει γιορτάσει πολλούς τίτλους και νίκες σε όλο τον κόσμο. Κατά την ανάπτυξη της νέας BMW M4 GT4, θέλαμε να διατηρήσουμε τα δυνατά σημεία του προκατόχου της και ακόμη και να τα βελτιώσουμε σε ορισμένους τομείς. Είμαστε βέβαιοι ότι οι ομάδες και οι οδηγοί της BMW M Motorsport θα διασκεδάσουν πάρα πολύ με αυτό το μοντέλο. Το κυνήγι για περισσότερα τρόπαια στην κατηγορία GT4 ξεκινά το 2023».

Η BMW M4 GT4 έχει αναπτυχθεί από τις αρχές του 2021 και το πρώτο όχημα δοκιμών κατασκευάστηκε το περασμένο καλοκαίρι. Το πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένου ενός κλωβού ασφαλείας εγκεκριμένου από τη FIA, προέρχεται από το εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing, όπου κατασκευάζεται και το αυτοκίνητο παραγωγής.

Όπως και ο προκάτοχός της, η BMW M4 GT4 θέτει νέα σημεία αναφοράς στην κατηγορία της. Το πλήρες σύστημα μετάδοσης κίνησης, συμπεριλαμβανομένων του κινητήρα, του κιβωτίου ταχυτήτων και των ηλεκτρονικών, έχει υιοθετηθεί από το μοντέλο παραγωγής. Αυτή η εξαιρετική βάση, που περιλαμβάνει σύστημα ελέγχου πρόσφυσης πολλαπλών επιπέδων, έχει βελτιστοποιηθεί λεπτομερώς για χρήση στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Οι προγραμματιστές έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην ψύξη, η οποία είναι πάντα μια σημαντική πρόκληση στην κατηγορία GT4. Ορισμένα εξαρτήματα, όπως η οροφή CFC και η φιλοσοφία της πίσω πτέρυγας, έχουν υιοθετηθεί από την BMW M4 GT3. Η χρήση βιώσιμων υλικών όπως οι φυσικές ίνες, που αντικαθιστούν τον άνθρακα και τα πλαστικά εξαρτήματα, παίζει σημαντικό ρόλο.

Οι δοκιμές θα συνεχιστούν φυσικά και τους επόμενους μήνες μέχρι το τελικό στάδιο και την παράδοση του αγωνιστικού αυτοκινήτου.