Η νέα εξάτμιση της VB για τη Lamborghini Huracan STO ζυγίζει μόλις 6.45 kg!


Ο πρώην test driver της Lamborghini, Valentino Balboni, σχεδίασε μια ξεχωριστή εξάτμιση που απογειώνει τον ήχο της Huracan STO και θα κατασκευαστεί σε 40 αντίγραφα.

  • 9/5/2022

Οι κάτοχοι της Lamborghini Huracan STO θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να "πειράξουν" το αγαπημένο τους αυτοκίνητο με ένα νέο σύστημα εξάτμισης που σχεδιάστηκε εξ’ολοκλήρου από τον πρώην test-driver της φίρμας, Valentino Balboni και την εταιρεία που φέρει το όνομά του.

H VB ιδρύθηκε το 2016 με αντικείμενο τη δημιουργία συστημάτων εξάτμισης σχεδιασμένα αποκλειστικά για τα μοντέλα της Lamborghini. Τα πρώτα χρόνια ασχολήθηκε με διάφορα μοντέλα της Aventador και πλέον στο πορτοφόλιό της εντάχθηκε και η Huracan STO, με το νέο σύστημα να παράγεται σε 40 μονάδες.

Το στοιχείο που κάνει την εξάτμιση ξεχωριστή είναι το βάρος της το οποίο δεν ξεπερνά τα 6.45 kg. Η κατασκευή έχει γίνει εξ’ολοκλήρου στο χέρι και το σύστημα είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο, ενώ για τους φυσητήρες έχει επιλεχθεί Inconel.

Την ίδια στιγμή εισάγεται ένα καινοτόμο σύστημα ροής των αερίων που έχει αντλήσει την έμπνευσή του από την τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι κινητήρες των jets ενώ όλες οι συγκολλήσεις έχουν γίνει με τη μέθοδο TIG.

Ο ίδιος ο Balboni δήλωσε σχετικά με το νέο του δημιούργημα: «H νέα εξάτμιση είναι το κορυφαίο σύστημα που μπορεί να κατασκευαστεί για την εντυπωσιακή Huracan STO. Θα πρέπει να παραδεχθώ πως αυτή η εξάτμιση ήταν η μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή πρόκληση που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα».