Σπέσιαλ Balboni εξαγωγή για τη Lamborghini Aventador SVJ


Το ειδικό σύστημα εξαγωγής, μαζί με τα σιλανσιέ, εξοικονομεί μόλις 1% σε βάρος και σε σχέση με το αρχικό κιτ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 31/5/2019

Ως ποσοστό, το 1% μπορεί να θεωρείται αμελητέο, αλλά όταν μιλάμε για ένα supercar, όπως είναι η SVJ έκδοση της Lamborghini Aventador, ακόμη και το παραμικρό γραμμάριο έχει τη σημασία του. Τώρα, σχετικά με το νέο κιτ εξαγωγής το στεγνό βάρος είναι στα 4,66 kg, είναι κατασκευασμένο πλήρως από τιτάνιο και θα υπάρξουν μόλις 63 σετ (και ακόμη 15 με την υπογραφή Balboni).

Πάντως, το γεγονός πως στην εξέλιξή του σετ συμμετείχε ο ίδιος ο 70χρονος (πλέον) Valentino Balboni, πρώην οδηγός δοκιμαστής της εταιρείας, λέει πολλά. Ο Ιταλός, έχει γράψει αμέτρητα χιλιόμετρα δοκιμάζοντας διάφορες Lamborghini και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2008. H συμμετοχή του στην πορεία της ιταλικής εταιρείας ήταν τόσο σημαντική που αυτή τον τίμησε δίνοντας το όνομά του σε μία ειδική πισωκίνητη έκδοση της Gallardo.

Ο Balboni επέστρεψε στην αγορά του αυτοκινήτου με την εταιρεία VB (από τα αρχικά του ονόματός του) η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή aftermarket προϊόντων για Lamborghini, όπως και για άλλα supercars. Πιο συγκεκριμένα, αυτά αφορούν στα συστήματα εξαγωγής τους αφού ο ίδιος θεωρεί (όπως και εμείς, άλλωστε) ότι κάθε σπορ κατασκευή που σέβεται τον οδηγό της θα πρέπει να βγάζει ασύγκριτο ήχο!