Η νέα Hyundai Sonata έχει στυλ τετράθυρου κουπέ


Επίσημα η νέα Sonata θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Νέας Υόρκης τον Απρίλιο και οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο το έτους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/3/2019

Περίπου ένα μήνα πριν την επίσημη πρεμιέρα της που είναι προγραμματισμένη για την έκθεση της Νέα Υόρκης που θα ανοίξει τις πύλες της στις 19 Απριλίου η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και κάποια στοιχεία για την καινούργια γενιά της μεσαίας της λιμουζίνας, της Sonata.

Η οποία έχει φτάσει πλέον στην 8η γενιά της και έχει κομψό αμάξωμα με στυλ τετράθυρου κουπέ, θυμίζοντας την προ-προηγούμενη πια γενιά της, την 6η. Ταυτόχρονα είναι και το πρώτο μοντέλο παραγωγής που εφαρμόζει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας, η οποία ονομάζεται Sensuous Sportiness και είχε εμφανιστεί στο περσινό πρωτότυπο Le Fil Rouce.

Επίσης πρώτη εμφάνιση σε μοντέλο παραγωγής είναι και για τις επονομαζόμενες Hidden Lighting Lamps (κρυφές λάμπες φωτισμού) του πρωτότυπου HDC-2. Σύμφωνα με την κορεάτικη εταιρεία όταν είναι σβηστές δείχνουν σαν χρωμιωμένα στοιχεία, ενώ όταν λειτουργούν είναι ιδιαίτερα φωτεινά.

Από πλευράς διαστάσεων η νέα Sonata είναι 45 mm πιο μεγάλη και 30 mm πιο χαμηλή. Αυξημένα είναι τόσο το πλάτος της, κατά 25 mm, όσο και το μεταξόνιό της -κατά 35 mm- προκειμένου η εικόνα της να είναι πιο δυναμική.

Το εσωτερικό είναι πιο ποιοτικό και αναβαθμισμένο, ενώ η τεχνολογική του διάσταση προσδιορίζεται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, την κεντρική οθόνη αφής με τα μπουτόν με ανάδραση καθώς και από το ψηφιακό κλειδί για smartphones με το οποία θα κλειδώνει και θα ξεκλειδώνει.