Η νέα Mercedes GLS μοιάζει αρκετά με την GLE


Η δεύτερη γενιά του GLS, του μεγάλου SUV της Mercedes θα είναι ακόμα πιο πολυτελής και άνετη για τους μέχρι και 7 επιβάτες της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/4/2019

H επίσημη πρεμιέρα του καινούργιου πολυτελούς SUV της Mercedes έχει προγραμματιστεί για την έκθεση της Νέας Υόρκης που ανοίγει τις πύλες της σε δύο ημέρες, αλλά όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν και οι διαρροές.

Έτσι στο αραβικό site Almuraba -μια από τις μεγάλες αγορές για την GLS θα είναι φυσικά και οι χώρες του Κόλπου- εμφανίστηκαν οι πρώτες (επίσημες) φωτογραφίες της. Οι οποίες επιβεβαιώνουν τις φήμες που την ήθελαν να μοιάζει σε αρκετά σημαντικό βαθμό με τη μικρότερη GLE. Φυσικά στην ακόμα πιο πολυτελή ναυαρχίδα το χρώμιο είναι περισσότερο και το πίσω μέρος έχει άλλη προσέγγιση αλλά οι ομοιότητες υπάρχουν.

Όπως υπάρχουν και στο εσωτερικό, όπου δεσπόζουν οι μεγάλες οθόνες που αποτελούν οπτικά ένα ενιαίο σύνολο, ενώ οι χώροι και το περιβάλλον αναμένονται να είναι first class. Μάλιστα οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο και για μεγαλύτερη άνεση στην τρίτη σειρά καθισμάτων. Ενδεικτικό για το τελευταίο είναι και το μεγαλύτερο μεταξόνιο της GLS σε σχέση με τη BMW X7 που αποτελεί και τον πιο άμεσο ανταγωνιστή της.

H γκάμα της GLS είναι βέβαια πως θα αποκτήσει και μια έκδοση Maybach με ακόμα πιο πολυτελή χαρακτήρα και αισθητικές διαφοροποιήσεις, ενώ οι κινητήρες θα ξεκινούν από τους νέους εξακύλινδρους σε σειρά, βενζίνης και πετρελαίου, της μάρκας με ήπια υβριδική υποβοήθηση. Στην πορεία θα κάνουν βέβαια την εμφάνισή τους και οι AMG.