Η νέα Porsche 911 θα είναι και υβριδική


Από το φθινόπωρο θα πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα μιας υβριδικής Porsche 911. Ή πιο σωστό δύο υβριδικών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 27/6/2018

H νέα γενιά της Porsche 911 είναι κυριολεκτικά προ των πυλών και σε λίγους μήνες θα αντικαταστήσει την τρέχουσα με τον εσωτερικό κωδικό 911. Ο κωδικός της καινούργιος θα είναι 992, ενώ φυσικά το κλασικό σχήμα θα διατηρηθεί. Με κάποιες βέβαια αλλαγές, μεταξύ των οποίων θα είναι οι διαφοροποιημένες εισαγωγές αέρα αλλά και η μεγαλύτερη πίσω αεροτομή των άλλων εκδόσεων πλην της turbο, η οποία άλλωστε θα ακολουθήσει.

Η αεροτομή θα φτάνει αρκετά πάνω από τα φτερά, ενώ γενικά το πίσω μέρος της νέας γενιάς αναμένεται να δείχνει πιο χαμηλό και πιο επιμηκυμένο. Αυτό προκύπτει και από το ότι η βάση της θα είναι το νέο πλαίσιο της Porsche. Η οποία θα μπορεί να φιλοξενήσει και υβριδικά συστήματα πρόωσης.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής θα υπάρχουν όχι μια αλλά δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις της νέας 911. Η πρώτη θα τοποθετείται πάνω από την 911 Carrera και θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Cayenne E-Hybrid. H δεύτερη θα είναι από πλευράς ισχύος στα επίπεδα της turbo, ενώ και για τις δύο η ηλεκτρική αυτονομία θα κυμαίνεται από τα 30 έως τα 50 χιλιόμετρα. Και στις δύο περιπτώσεις το πρόβλημα είναι να που θα τοποθετηθούν οι μπαταρίες του συστήματος και βέβαια το βάρος του, προκειμένου να μην επηρεαστούν τα δυναμικά χαρακτηριστικά.