H νέα Skoda Fabia Monte Carlo Edition


H Skoda, δημοσίευσε τα πρώτα σκίτσα τής καινούργιας Fabia «Monte Carlo Edition», δηλαδή της κορυφαίας εξοπλιστικής έκδοσης του supermini μοντέλου της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 2/2/2022

Πάντα, η έκδοση που προσδιορίζεται ως «Monte Carlo» σημαίνει ότι η Skoda αποσκοπεί στο να δώσει τη δυνατότητα στους υποψήφιους αγοραστές να αποκτήσουν τη Fabia με καλύτερο εξοπλισμό, με αυξημένη δυνατότητα εξατομίκευσης και –φυσικά– με μια πιο σπορ εμφάνιση συγκριτικά με τις υπόλοιπές εκδόσεις του μοντέλου.

Αυτό συμβαίνει και τώρα, στην τέταρτη γενιά τού supermini οχήματος της τσεχικής εταιρείας. Στα πρώτα, επίσημα, σκίτσα που έδωσε στη δημοσιότητα μπορούμε να διακρίνουμε ότι προσπαθούν να της προσδώσουν πιο ισχυρό χαρακτήρα και να την κάνουν να δημιουργεί εντονότερα συναισθήματα. 

Άλλωστε, η πολύχρονη εμπλοκή της Skoda στους αγώνες αυτοκινήτου, τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι όσο και σε επίπεδο εθνικών διοργανώσεων, τής έχει προσδώσει μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη, η οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση εντοπίζεται στον αισθητικό τομέα. 

Σε αυτές τις πρώτες απεικονίσεις της νέας Skoda Fabia «Monte Carlo» βλέπουμε ότι η μάσκα της έχει το ίδιο μαύρο χρώμα με αυτό του εμπρός προφυλακτήρα, ο οποίος έχει αδρή διαμόρφωση, με έντονες ακμές και splitter στην άκρη του.

Στο πίσω μέρος τού αμαξώματος διακρίνονται τα έντονα LED φώτα με τη χαρακτηριστική γωνία τους, το ευμέγεθες εταιρικό λογότυπο με μαύρα γράμματα και ο ίδιου χρώματος εκεί προφυλακτήρας, ο οποίος έχει ενσωματωμένο αεροδυναμικό διαχύτη.

Τέλος, στο σκίτσο από το εσωτερικό τής Fabia «Monte Carlo» διακρίνουμε το τριάκτινο, δερμάτινο, σπορ τιμόνι, τις κόκκινου χρώματος προσθήκες στο ταμπλό, στα εσωτερικά χερούλια των θυρών και στη βάση της κονσόλας. Επίσης, βλέπουμε πλαστικό υλικό που παραπέμπει σε ανθρακονημάτινη όψη στο κάτω μέρος του ταμπλό, στις πόρτες και στο υποβραχιόνιο.

Όπως είναι αναμενόμενο, η Fabia «Monte Carlo» θα διαθέτει δερμάτινο εσωτερικό και υψηλό επίπεδο εξοπλισμού. Θυμίζουμε ότι η Skoda ενέταξε τη συγκεκριμένη έκδοση στη Fabia για πρώτη φορά πριν από έντεκα χρόνια, ακριβώς για να τονίσει την σπορτίφ εικόνα τόσο του μοντέλου όσο και της εταιρείας.