H Nismo αναγέννησε ένα Nissan Skyline GT-R R32 του 1989 (Video)


Εσείς, θα δίνατε 360.000 ευρώ για ένα Nissan Skyline GT-R R32 του 1989;

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΠΗΓΗ: ROAD AND TRACK.
  • 6/3/2021

H Nissan παρουσίασε την τρίτη γενιά του Skyline GT-R το 1989 έχοντας δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο σπορ επιδόσεων που ξεχώριζε για τη σχεδίαση και κυρίως για την τεχνολογία που διέθετε.

Λόγω της εμφάνισής του και του προηγμένου για την εποχή σασί του, ο αυστραλιανός αυτοκινητικός Τύπος του έδωσε το παρατσούκλι «Godzilla», από το φανταστικό τέρας της ιαπωνικής λαϊκής κουλτούρας. Ο χαρακτηρισμός αυτός αναπαράχθηκε σταδιακά και σε άλλες χώρες και τελικά καθιερώθηκε έκτοτε ως προσωνύμιο του GT-R.

Πριν από λίγες ημέρες, η Nismo, το αγωνιστικό τμήμα και το τμήμα βελτιώσεων των μοντέλων παραγωγής της Nissan, ανήρτησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο από την ολική τεχνική και μηχανολογική αναγέννηση ενός Skyline GT-R R32 του 1989. Τα πλάνα του μαγνητοσκοπήθηκαν το 2019, όμως η δημοσιοποίησή του έγινε πρόσφατα.

Σε αυτά βλέπουμε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να έχει απογυμνωθεί εντελώς από όλα τα τμήματά του και οι εργασίες για τη συντήρηση και αποκατάστασή του να γίνονται εξ αρχής. Πλαίσιο, αμάξωμα και όλα τα μηχανικά και ηλεκρονικά/ηλεκτρολογικά στοιχεία του επανεξετάστηκαν, επεξεργάστηκαν και αντικαταστάθηκαν όπου χρειαζόταν. Ουσιαστικά, το αποτέλεσμα ήταν ένα «καινούργιο παλιό» αυτοκίνητο. 

Φυσικά, αυτή η διαδικασία και το γεγονός ότι γίνεται από το ίδιο το εργοστάσιο, με τα γνήσια ανταλλακτικά και την αυθεντική διεργασία, έχουν το ανάλογο χρηματικό κόστος. Εάν κάποιος θέλει ένα τέτοιο Skyline GT-R εκείνης της εποχής πρέπει να πληρώσει τουλάχιστον 360.000 ευρώ. 

Ένα Nissan Skyline GT-R R32 είναι ένα από τα πιο επιθυμητά σπορ μοντέλα, γενικότερα. Ήταν πρωτοπόρο για την εποχή του και έχει αφήσει έντονο το σημάδι του στην κατηγορία. Παρακάτω, μπορούμε να δούμε το βίντεο της Nismo.